Головна

«Українське суспільство нагадує підлітка», – Глава УГКЦ

svyatoslav_blogУкраїнське суспільство зараз нагадує підлітка, який відкриває в собі нові сили і здібності свого організму, але точно не знає, що з ними робити, заявив Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав.

В інтерв'ю виданню «Новое время», яке готується до друку, він зазначив, що цей процес дуже позитивний, але таїть у собі багато небезпек.

«Ми – суспільство, яке виходить з пострадянського періоду і переживає швидкий процес емансипації. Ми звільняємося від усього того, що можна назвати реліктом комуністичної системи. З усіма її хворобами. Коли ініціатива, свобода та індивідуальність кожного були нівельовані. Коли людина була гвинтиком великої машини. Уявіть собі трагедію гвинтика, коли машина розвалилася», – сказав Глава УГКЦ.

У той же час він підкреслив, що тепер українці проходять процес усвідомлення власної гідності і свободи. При цьому, за його словами, свобода завжди пов'язана з відповідальністю.

Європа теж, на думку Блаженнішого Святослава, нагадує підлітка, який випробовує власні межі.

«Вона починає втрачати християнські корені, тобто починає забувати, на якому фундаменті стоїть. І це дуже небезпечно, вона ризикує втратити всі досягнення, отримані після Другої світової війни, такі ключові поняття, як демократія, мир і справедливі економічні відносини», – вважає Предстоятель УГКЦ.

Він зазначає: «Якщо гідність людини більше не пріоритет і не основа державного устрою – це загроза демократії. Якщо європейське суспільство починає закриватися, очевидно, що його межі завжди хтось намагатиметься порушити [і це загроза миру]».

Повне інтерв'ю з Блаженнішим Святославом читайте в одному з найближчих номерів журналу «Новое время».

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами nv.ua

http://news.ugcc.ua/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/