Головна

Празник папи Сильвестра

564615 січня 2015 р., в день Cвятого отця нашого Сильвестра, папи Римського, при Парафії Святого Миколая, що на Аскольдовій могилі у Києві, святкували малий празник.

Зазначимо, що При парафії є каплиця, у якій знаходяться реліквії Єпископа Сильвестра. Вшановуючи його пам’ять духовенство та вірні щороку в особливий спосіб моляться у церкві, а опісля у каплиці, на місці його поховання. Саме з цієї нагоди духовенство та вірні прибули на Аскольдову могилу щоб спільно вшанувати цей день.

Очолив Божественну Літургію митрофорний Протоієрей о. Ігор Онишкевич, який під час проповіді звернув увагу слухачів на постать Святого Папи Сильвестра та на Історію церкви на Аскольдовій могилі.

Опісля усі перейшли до крипти Єпископа Сильвестра де освятили воду та спільно заколядували. По завершенні усі були запрошені до спільного чаювання, під час якого мали нагоду поділитись думками, щодо сьогоднішнього свята.

В цей день при парафії також відбулись збори священиків Київського протопресвітерства, де духовенство обговорили плани заходів на найближчий період.

Прес-служба Київської архиєпархії

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/