Головна

Перед нами реальна загроза хаосу – Мирослав Попович

t280x180_ArticlePreviewImage_19046Так чи інакше, криза, що склалася, закінчиться новими виборами.

Який уряд кращий для України: технократичний з віддаленими від політики професіоналами чи політичний, створений на основі парламентської коаліції?

Сьогодні надії суспільства переважно пов’язані з першим варіантом – урядом технократів. Насамперед, це пояснюється тим, що люди розчаровані в політичних партіях, окремих особах і в політиці загалом. Звідси і парадоксальне прагнення мати партію, що не входить у жодну з партій.

І такі бажання можна зрозуміти. Технократичний уряд дійсно міг би стати своєрідною перехідною формою на шляху формування дієвого Кабінету міністрів, який дозволив би нам більш-менш компетентно розв’язувати поточні політичні та економічні завдання.

Щоб вийти з кризи, потрібно мати стратегію та ідеологію. При цьому від жодного з кандидатів на пост прем’єра я не почув чіткої відповіді на питання, що він/вона буде робити завтра. Це проблема для будь-якого потенційного уряду як технократичного, так і політичного.

Хтось робить демагогічні заяви про те, що вже завтра вирветься з залежності від МВФ, але чомусь «забуває» при цьому розповісти, яким чином. Як буде платити пенсії тощо? Така демагогічна політика не в змозі виконати ті життєво необхідні завдання, які стоять перед країною сьогодні. Перед нами реальна загроза хаосу, люди просто будуть боятися випустити дитину на вулицю.

На жаль, ідеї технократичного уряду навряд чи судилося збутися, адже в парламенті немає сил, які б сформували більшість під його діяльність. Як тільки починається формування уряду, всі забувають про будь-які стратегії, починається поділ.

Думаю, справа так чи інакше закінчиться виборами, адже інакше з суспільством взагалі перестануть рахуватися. Після виборів з’явиться надія, що парламент шляхом змагального процесу буде змушений висунути в уряд грамотних людей і добрих керівників. Це і буде той самий технократичний уряд, про який всі говорять. На цьому етапі країна, сподіваюся, знайде якийсь осмислений шлях розвитку.

Джерело: nv.ua

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/