Головна

Молоді і ... МИЛОСЕРДНІ

130151617 квітня відбулась чергова недільна зустріч молоді при парафії Св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі в Києві. Цього разу Молодь не довелось довго шукати і збирати на церковному подвір'ї, бо після попередніх трьох зустрічей молоді хлопці і дівчата уже самі впізнавали і виглядали одні одних.

Початок був звичайним: усміхнене "Привіт! Як справи?", кілька хвилин спілкування у черзі до церковної кав'ярні за чаєм/кавою, і ще дві години спілкування уже за чаєм/кавою, та з тортом на сонячному церковному подвір'ї в тісному колі друзів.

Виявляється, що інтереси і теми для спілкування молоді такі ж мінливі, як і весняна погода. Однак благородність цих тем і щирість зацікавлення ними молоді не може не тішити :-)

Отож, головною темою обговорення Аскольдової молоді цієї неділі були доброчинність і конкретні діла милосердя. Зокрема приводом для цього стала ще попередня зацікавленість нашої молоді відвідати поранених солдатів у військових госпіталях Києва та Ірпені саме на Квітну (Вербну) неділю 24 квітня. Молодь ділилася власним досвідом доброчинності та волонтерського служіння. Також ми вирішили, що саме цього дня, коли Церква відзначає День молоді, варто провідати наших молодих захисників України, які перебувають на лікуванні в шпиталях, та разом з вербною лозою принести їм передвеликодню благовість, якої вони дуже чекають. Дякуємо сестрам Василині та Марічці Томишинець за координацію нашого волонтерського служіння.

Отож, наші найближчі плани виглядають наступним чином:

23 квітня з 10:00 - День молоді в Патріаршому Соборі, зустріч з Владикою Йосифом, підготовча зустріч до Світового Дня Молоді.

24 квітня 12:00 - зустріч на Аскольдовій могилі бажаючих відвідати військовий госпіталь (з собою мати освячену Вербну лозу). 15:00 - Хресна дорога вулицями Києва (початок від оо. Василіян).

Наступна недільна зустріч Аскольдової молоді запланована уже аж після Великодніх свят, на 15 травня о 14:00. Однак на час цієї тривалої перерви ми домовилися не забувати і молитися в наміреннях одні одних.

о. Іван Сохан, сотрудник, відповідальний за молодіжний апостолят при парафії Святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/