Головна

Храмове свято Аскольдової громади

22 травня 2016 р. Б. в день вшанування пам’яті перенесення мощей святого Миколая Чудотворця з Лікії до італійського міста Барі громада церкви св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі відсвяткувала храмове свято. Торжество розпочалося архиєрейською Божественною літургією, яку очолив Блаженніший Святослав (Шевчук). Після Служби Божої відбувся чин водосвяття та мирування парафіян.

З нагоди храмового свята також відбувся концерт. На сцені виступили знані колективи та юні молоді таланти, яких тепло приймали глядачі. Зокрема, всіма улюблений хор «Аскольд» під керівництвом п. Володимира Гриньківа, регента храму св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі. Колектив існує понад 16 років і впродовж цих років своїм співом на славу Божу радує вірян. Репертуар колективу різноманітний від духовних творів видатних композиторів, що виконуються на Літургії, до народних пісень в обробках та популярної музики.

Свою поезію глядачам подарувала уродженка Тернопільщини Олена Сакалюк.

Піснею на слова та музику парафіянки храму Ольги Лозинської «Аскольдовий дзвін» продовжила свято дипломантка Фестивалю-конкурсу духовної пісні «Аскольдів глас» 2014, учасниця і переможниця численних Всеукраїнських конкурсів Софія Кайданович (8 років, м. Київ).

Інструментальний твір Сюзанни Жиро «Під небом Парижу» у перекладенні для блокфлейти виконав Андрійко Чаплик.

Гостей та вірян храму вітали учасники Дитячого ансамблю естрадного співу «Родзинка» ДМШ № 20, викладач Суботіна Олена Павлівна. У їхньому виконанні прозвучали пісні «Україна – мила Батьківщина» та «Багами і бабуся».

Під супровід троїстих музик присутні на святі мали нагоду опанувати народні танці «Гречаники», «Зельман» та дитячі забави «Ой на горі жито».

Мистецький захід завершила заслужена артистка України, співачка, президент благодійної організації «Фонд сприяння розвитку естрадного мистецтва "СПІВАЙ, УКРАЇНО!"» Жанна Боднарук.

Свято закінчилося спільною трапезою громади.

Катерина Чаплик , голова оргкомітету «АСКОЛЬДІВ ГЛАС», для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/