Головна

Перші «Канікули з Богом» на Аскольдовій

5868Зазвичай, дитячий галас біля церкви св. Миколая на Аскольдовій Могилі чутно вихідними:  уже в суботу збираються у «Домі хліба» діти Божого милосердя, а на недільну дитячу службу Божу збігається уся парафіяльна малеча. Понеділок, 27-го червня, у церкві розпочався знову із дитячої літургії. Отці Селезіяни разом з волонтерами-аніматорами вперше зібрали тут дітей з усього Києва на «Канікули з Богом».

255832181Щоденна програма з понеділка по суботу – дуже розмаїта: коротка служба Божа, театральна сценка, катехизація, танці, конкурси, банси, майстер-класи, тощо. «Тема цьогорічного табору присвячена проголошеному Папою Римським «Року Божого милосердя», тому наша мета – допомогти дітям не тільки пізнати цінність Божого милосердя, але й проявляти його в повсякденному житті», - каже отець Селезіян Петро Майба.

255832365З дітьми працювали 12 аніматорів, майже половина з яких приїхали зі Львова. «Ми, хоч і старші, але намагаємося бути друзями для дітей та прикладом для них. Ми заохочуємо дітей бути добрими, дружними, люблячими. Особливу увагу приділяємо рухливим іграм та веселощам», – розповіла про специфіку їхньої роботи аніматор Христина Макар. І дітям, судячи з усього, таке ставлення до них та розваги подобаються. Вдячні й батьки, адже з дітьми не тільки займаються цілий день, пильнують їх та виховують, а й годують. Так вирішив парох церкви святого Миколая на Аскольдовій Могилі от. Ігор Онишкевич: «Ми хотіли створити максимально комфортні умови для дітей та розвантажити день батькам, тому вирішили, що обідня перекуска є особливо важливою. З досвіду, навчання та виховання в процесі гри є найбільш результативним. Сподіваюся, що зернята доброти, кинуті нами, проростуть згодом у колосисту ниву».

«З 27 червня до 2 липня 2016 року діти, які навчалися в катехитичній школі при Церкві Святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі, мали можливість провести час в таборі «Веселі канікули з Богом». Ініціатором і натхненником цієї богоугодної справи став парох, митрофорний протопресвітер Ігор Онишкевич. Діти з самого ранку і до вечора перебували під чітким керівництвом отця Петра Майби та аніматорів – молодих дівчат та хлопців. Відповідно до розробленої програми табору їм були запропоновані цікавинки, спрямовані на вдосконалення і душі, і тіла. Зокрема, кожен день в таборі для дітлахів розпочинався активною руханкою. А веселі ігри протягом дня сприяли їхньому оздоровленню. Щоденна дитяча молитва та спів під час літургії і добра наука отця Петра назавжди залишаться в серцях наших діточок. На урочистому завершенні табору батьки милувалися своїми дітьми, які разом з аніматорами підготували святковий концерт зі співами, танцями, театральними сценками та виставкою малюнків, картин і виробів з соломи. Щиро дякуємо за таку гарну ініціативу, бажаємо наснаги і подальших звершень з Божою поміччю нашому пароху отцю Ігорю і отцю Петру»: - Парафіянка Ганна Мельник. Ось так відгукуються про табір батьки :-)

ФОТО: http://www.ex.ua/643739776576

Мирослава Мазур для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/