Головна

Любов! Родина! Милосердя!

13815203_983014351796890_1025503795_n«Любов зі своєю чистотою і безкорисливістю є найкращим свідченням Бога, в якого ми віримо і який заохочує нас до любові». («Про християнську любов», Венедикт XVI).

Бути милосердним – це випробування. Щоразу, збираючись до шпиталю, переживаєш ці випробування. Не зважаючи ні на що ти вибираєш дорогу саме туди, куди веде Ісус, а Він веде туди, де є потреба «говорити любові». («Про християнську любов», Венедикт XVI). І це, як свідчить досвід, саме ті поранені, до яких нам не «вигідно» ходити. Ми всюди шукаємо вигоди, прагнемо слави в у сьому, забуваючи про те, що це наш вклад в розбудову країни, в якій ми живемо: хтось тримає лінію оборони, а хтось в тилу допомагає та підтримує.

В хвилини спокуси свою ініціативу проявляє Любов, правдива самарянська любов, любов якій не потрібна слава, Вона і так у славі. Любов прагне висловити свою підтримку всім, без винятку.

13815002_983014371796888_1367257365_nЩоразу Любов приурочує свій похід тій чи іншій події. Похід в неділю, Всіх Святих народу Українського, був приурочений дню Родини, який в нашій країні відзначали 8 липня. Гарна нагода пригадати собі, що найважливіші цінності та підтримку дарує нам Родина. Отож ми завітали до шпиталю Прикордонної Служби, де проходять лікування наші Захисники, які потребують того аби до них промовляли слова Любові. Ні,не голосно кричали, а промовляли через листівки, які для них власноруч роблять діти. Слова, які до них промовляють наші святі. Цього разу до наших Захисників промовляв св. Іван Павло II. Фрукти, які Ви так щедро принесли: парафіяни церкви Св. Миколая Мирлікійського на Аскольдовій Могилі та парафіяни Церкви св. Анни м. Вишневе, всі хто допомагав розфасовувати фрукти, добровольці, які в таку спеку відповіли Так, на запрошення Любові, та водій, який з радістю супроводжував нас до шпиталю.

Милосердя - це безперервний процес: благословення та духовний супровід отців, щира молитва, ваша вдячність та небайдужість. Кожен у свій спосіб виявляє це милосердя. Ці маленькі прояви вдячності є для наших Захисників стимулом боронити рідну Землю від ворога.

Йдучи від палати до палати чуєш слова: «Дякуємо, це неймовірно, до нас завітали Ангели», -  і ти насправді перетворюєшся на того Ангела, який прийшов засвідчити вдячність, не свою особисту, а всіх Українців.

13735206_983014385130220_461194578_nДля того аби ми не зневірялись у потребі йти і нести маленькі промінчики надії, до нас щоразу промовляє Бог словами поранених. Даруючи листівку від дітей ми у відповідь почули: «Ви мене вразили до глибини душі цією листівкою. Хочу Вам розповісти про листівки, наскільки вони є безцінними для нас на війні. Ми їх розклеюємо повсюди, де тільки є можливо, - це наші обереги, переїжджаючи з місця на місце, листівки завжди мандрують з нами. У важкі хвилини, це чи не єдина наша розрада, а слова, які там написані, їх не багато, але вони написані з такою любов’ю».

Такі слова для нас є дороговказом на наступний наш захід. Є потреба, гуртуємось, не опускаємо руки. Тому, не шукаймо вигоди, слави, винагороди. Любов нам віддячує сторицею за наші такі маленькі прояви милосердя, тільки відкриймо свої серця.

«Любов’ю можна знайти дорогу навіть там, де не має стежки». Св. Іван Павло II

Василина і Марічка Томишинець, парафіянки церкви св. Миколая Мирлікійського на Аскольдовій Могилі, для «ОРАНТИ»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/