Головна

Життя Наталії Мальцевої поза церквою

IMG_1677

Церква св. Миколая на Аскольдовій Могилі хоч і маленька та має чимало парафіян. Майже всі вони знають один одного, дружать сім’ями, деякі покумилися і навіть одружилися… Однак, поза церквою  у кожного своє життя:  своя родина, робота, посада , статки, тощо.  Киянка Наталія Мальцева до громади церкви на Аскольдовій Могилі долучилася одна із перших, ще в 91 році.  Перейшла до УГКЦ за чоловіком, якого пов’язують родинні стосунки  із владикою Павлом Василиком.

Дочка відомого українського диригента, заслуженого артиста України з дитинства була налаштована  на високий релігійний рівень життя. Наталія – випускниця столичної школи мистецтв імені Лисенка, Київської державної консерваторії імені Чайковського по класу фортепіано, дипломант і лауреат багатьох конкурсів піаністів, в тому числі і міжнародних… А на Аскольдовій відома музикантка скромно і без зайвої помпезності співає в хорі. Вона зізнається: – «На Аскольдовій моє джерело життєдайності.  Я тут відпочиваю духовно. Я дуже рада, що маю можливість долучитися до дяківського служіння, до спілкування людей з Богом. До того ж церковний спів мене надихає на творчість».

31 липня мистецький центр «Шоколадний будинок» збирав поціновувачів таланту піаністки Наталії Мальцевої. Володіючи багатогранним репертуаром, цей концерт  артистка присвятила виключно творам відомого польського композитора Фредеріка Шопена.

– «Мені подобається грати твори Фредеріка Шопена, бо в моєму роді є польська кров, - пояснює причину свого вибору  виконавиця. – Я люблю цього композитора за його геніальне живописне мистецтво».  Сонати, скерцо, мазурки, експромт…   Навіть професійні музиканти відмітили надзвичайну складність концертної програми, яку слухали. «Я уже вдруге на концерті  Наталії Мальцевої, –  ділиться враженнями викладач Національної музичної академії ім. Чайковського Наталія Борисенко. – Піаністка щоразу в пошуку нового, простежується постійне творче зростання. Попри складність програми – блискуче її виконання».

Приємно враженими залишилися також парафіяни УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі, які прийшли разом з парохом от. Ігорем Онишкевичем підтримати та привітати талановиту піаністку.

– «Вона переживала кожну ноту, пропускала крізь себе кожен звук. Тільки високопрофесійна, сильна та духовно багата  людина, на мою думку, могла так віртуозно виконати нелегкі твори Шопена, – висловився настоятель. – І нам дуже приємно, що така людина серед нас. Наразі у нашої парафії є спільні плани з пані Наталею. Обговорюємо творчий проект за нашої підтримки під гаслом «Музика та духовність єднають Україну».

Слава Станіславська для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/