Головна

Рятуємо дерева на Аскольдовій могилі

Громада УГКЦ св. Миколая Чудотворця б’є на сполох: на території міського парку «Аскольдова могила» сохнуть дерева! Зокрема, аж до верхівки пожовтіли листя у кремезних багатолітніх дерев: сосни та клена, що неподалік вулиці Паркова дорога. Така аномалія впадає у вічі усім, хто іде до церкви чи просто прогулюється алеями парку.  Ще не так давно ці рослини були зеленими, а клен ще й буяв цвітом. Виходить, що, причина буквально кількох місяців давності.

Представники ДКП  «Управління зелених насаджень» Печерського району, у віданні якого  перебуває парк «Аскольдова могила» площею майже 60 гектарів, готові зрізати ці дерева, вважаючи їх сухостоєм. Утім парафіяни церкви св. Миколая все ж вирішили спробувати врятувати їхнє життя.

–  «Кожне дерево, немов історія, –  каже парох от. Ігор Онишкевич. – Скажімо, розглядаючи світлини, на яких немає дати, судячи з висоти дерев, ми можемо сказати, коли відбувалася та чи інша подія. Або ж, за давніми фотографіями, у нас перед церквою ріс величезний дуб.  Тому ми не тільки часто саджаєм нові дерева в парку, але й намагаємося зберегти старі. Хоча із саджанцями бувають також проблеми: злодії їх просто викопують».

Особливу турботу до зелених насаджень проявив парафіянин пан Михайло. З власної ініціативи обкопав 3 дерева радіусом 2 метри, насипав в землю підживлення і встановив безперервний капельний полив спеціальним розчином.

Наразі у громади складається враження, що дерева у парку знищуються навмисно. Надалі ми більш активно спостерігатимемо за усіма зеленими насадженням парку, на території якого знаходиться церква св. Миколая Чудотворця, плануємо підключати до співпраці спеціалістів і звертатися у відповідні органи. Збережемо міський парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва «Аскольдова Могила» разом!

Прес-служба парафії св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/