Головна

Відпочинок аскольдівців на морі

6545698523Між відпочинком у горах Карпатах чи на морі, цього року під час обговорення членами церковної ради УГКЦ св. Миколая Чудотворця перемогло море! Організатором та керівником групи призначено сестру Меланію Сидорик. Слава Богу, і без Криму є з чого вибирати. Завдяки розумним цінам та розвиненій інфраструктурі вибір випав на оптимальне за усіма показниками екологічне місце на березі Чорного моря: село Рибаківка Миколаївської  області.

Група зібралась із 45 охочих. До списку родин з дітьми долучено священника, двох сестер-монахинь та 12 дітей служіння «Діти Божого милосердя» під опікою 4 вихователів. Спеціально для дітей потребуючих родин сім’я Василя та Олени пожертвувала 39 тисяч гривень. «Ця родина уже не вперше відправляє на відпочинок дітей, батькам яких важко оплатити путівку, - розповідає парох от. Ігор Онишкевич. - Для нашої парафії, якій, до речі, цьогоріч виповнюється 25 років, «Програма літнього оздоровлення» серед пріоритетів. Ми розуміємо, що в Києві екологія далеко не найкраща, а чимало родин переживають фінансові труднощі, тому ми дуже вдячні жертводавцям. Друге джерело фінансування – катехитичний фонд, який минулого року  ми створили одностайним голосуванням членів церковних зборів. Кожної неділі після дитячої Божественної літургії вираховується десятина від зібраної таці. Відповідальна за цей «фонд» катехит пані Світлана щоразу ставить гроші на відкритий нею депозит у банку. Розпорядник збірки - сестра Меланія. У червні було знято 18 тисяч гривень для оплати відпочинку на морі в першу чергу катехитів, бо вони у нас служать волонтерами, тобто для їхнього заохочення, а також для зменшення вартості путівки дітям катехитичної школи. Ну і, по-третє, деякі родини самі повністю оплачували свою поїздку. Одна путівка коштує 3000 гривень з проживанням та триразовим харчуванням».

І так, 7 серпня парафіяни УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі вирушили назустріч морю. Ніч у потязі, півтори години автобусом  і… перед аскольдівцями відкрились безмежні простори моря та неба – двох символів нескінченності. Щоправда, зустріла Рибаківка аскольдівців вітряною погодою, зате потім небесна канцелярія подарувала усім відпочиваючим тепло. Сонце, повітря і вода! Особливо раді діти такому веселому оздоровленню. А їх в групі Аскольдової загалом 23-є. Свої можливості бігати по теплому пісочку та будувати з нього фортеці, купатися у лагідному і, що важливо, не глибокому морі вони використовують на повну.

Розмістились аскольдівці в пансіонаті «Чорномор» в дво-, тримісних номерах максимум в 10-ти хвилинах ходьби від берега Чорного моря. Тому не втрачають нагоди насолодитися сходом чи заходом сонця, поплавати чи просто послухати шум прибережних хвиль. Втім, у катехитично-оздоровчому таборі є свій розпорядок. Скажімо, після ранкової руханки от. Анатолій Тесля проводить Службу Божу, далі – відпочинок на морі, після обіду передбачені заняття: священник катехизує дорослих, сестра Клара – дітей, вихователь Ганна Шостак веде гурток «Малювання», а катехит Надія Кучерява – «Хоровий спів». Після занять – денний відпочинок, по завершенні знову на море. По вечері  спільна молитва на вервичці.

Але, попри такий насичений графік наші відпочивальники планують скористатися можливістю вивчити місцевість, де вони зараз перебувають. Запланували морську прогулянку на легендарний острів Борисфен (інша назва Буян, нині Березань), живописний вигляд якого вони щодня споглядають з берега. Саме там знаходиться могила лейтенанта Шмідта, залишки древнього грецького поселення, розвалини турецької фортеці та залізобетонні укріплення часів першої світової. Також поряд знаходиться лікувальне грязе-сольове озеро Тузли. Отож, аскольдівці мають відпочинок, як мовиться, і душі, і тіла. Сонце, море, ліс, степи та близькість сольового озера створюють унікальний мікроклімат для оздоровлення організму, а служби Божі та катехизації – для відпочинку та оздоровлення душі.

Слава Станіславська для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/