Головна

Зерно доброти!

145560Теплими осінніми днями з 30.09-02.10.16 катехити Київської Архиєпархії мали нагоду: зустрітись, спілкуватись, ділитись, збагатитись духовно, отримати батьківські поради, настанови та благословення на служіння ближнім на парафіях в стінах Київської Трьохсвятительської духовної семінарії в с. Княжичі.

Зустріч катехитів розпочалась 30.09 смачною вечерею, вітальним словом отця ректора та голови Катехитичної комісії Київської Архиєпархії о. Петра Жука.

Учасники зустрічі запропонували такі теми для семінарів на прийдешній рік: «Організація та підготовка літніх дитячих таборів», «Соціальне сирітство»; «Військово-медичне капеланство! Сім’ї загиблих та поранених! Діти війни!».

Суботній ранок розпочався із урочистої Божественної Літургії, яку очолив прот. Василь Чудійович, першою частиною реколекцій реколектантом о. Михайлом Гарватом, врученням канонічних місій та смачним сніданком.

Час для спілкування був насиченим, нові знайомства, прогулянки на природі, спілкування, активне обговорення нових викликів, таких як соціальне сирітство, наслідки війни в нашій країні, як не бути байдужим та в який спосіб свідчити про Божу любов. І частина реколекцій піднімала тему «Віри», друга частина - «Надії», і був смачний обід, спілкування на третій частині реколекцій була тема «Любові».

Після закінчення реколекцій на катехитів чекав подарунок, так-так, подарунок, зустріч із Блаженнішим Любомиром. Батьківські поради, настанови, побажання, благословення. Ми на мить стали найщасливішими катехитами, бо маємо таку ласку слухати настанови і поради Батька.

Висловлюємо щиру подяку Блаженнішому Любомиру, Заступнику Голови Патріаршої Катехитичної Комісії – с. Луїзі Цюпі, СНДМ, Голові Катехитичної Комісії Київської архиєпархії та ректору КТДС – прот. Петру Жуку, прот. Василю Чудійовичу, реколектанту о. Михайлу Гарвату, братам семінаристам КТДС за гостинність.

Для катехитів церкви св. Миколая Мирлікійського на Аскольдовій Могилі свято продовжилось в Неділю 02.10.16 р, вітанням та благословенням пароха о. Ігоря (Онишкевича) катехитів на служіння ближнім. Катехити нашої парафія охоплюють різні сфери служіння, такі як: катехизація дітей, молоді, дорослих, батьків, подружніх пар, служіння пораненим, хворим, ув’язненим, дітям Божого милосердя, студентам Інституту Третього покоління, парафіяльні мас-медіа.

Складаємо всім сердечну подяку і просимо про молитву, аби наше служіння було на користь ближнім і на Славу Божу!

Марія Томишинець для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/