Головна

На Аскольдовій відкрила свої двері оновлена кухня

P1010575Майже 4 місяці тривав ремонт приміщення хатини і… кухня на Аскольдовій Могилі знову готова приймати потребуючих. Як годиться, спочатку відбулося освячення. Сам парох показав приклад, сів з людьми за стіл, довівши таким чином, що якість продуктів, чистота та порядок на кухні у належному стані. «Звісно, ми витратили чималу суму грошей на ремонт, попадались нам недобросовісні працівники, потрачено чимало сил та нервів… Але я дуже радий, що ми відновили роботу кухні, потребуючі зможуть сюди прийти і поїсти теплого, свіжого. Багато з них харчується чим попало, в основному всухом’ятку. А в нас борщ буде завжди!», - наголосив отець Ігор Онишкевич.

Наразі проект «Кухня» фінансується за рахунок пожертв парафіян церкви на Аскольдовій Могилі. Сподівання на цільову допомогу жертводавців. Годуватиме кухня в першу чергу дітей служіння «Божого милосердя», потребуючих парафіян та біженців з Донбасу. Утім, приходить також чимало безпритульних, нужденних мешканців столиці та околиць.

Це місце потребуючим відоме здавна, особливо безхатченкам, з вуст в уста передають адресу. Колишня маленька хата грабаря за часів існування тут кладовища, понад 20 останніх років служила і місцем роздачі їжі та одягу нужденним, і місцем дислокації дітей «Служби Божого милосердя». Також тут парафіяни зустрічались на Новий рік, святвечір, Різдво, Пасху, тощо.  Тепер вона і ззовні, і всередині має значно кращий вигляд. Тепер це вже не «шевченківська» хата, яка, здавалося, ось-ось завалиться, а уже сучасна будівля. Сюди проведено воду, встановлено якісний фільтр для її очищення, розширено приміщення кухні, облаштовано їдальню. Утім, планів в отця Ігоря ще чимало, скажімо, закупити столи на 4 особи, стільці, встановити ще один рукомийник, проводити тут свята і, на жаль, поминки, збудувати туалет, збирати на 2 поверсі дітей на заняття з катехизації…

Наразі кухня відкрита лише у вихідні:  у суботу можна поїсти з 13.00, у неділю з 14-ї години. У суботу очікується 20 осіб, у неділю – 40. «Як тільки-но знайдемо другого кухаря, готуватимемо обіди у вівторок та четвер, - сказав парох УГКЦ св. Миколая Чудотворця отець Ігор Онишкевич. - Якби при кожній церкві будь-якої конфесії  годували б потребуючих, світ став би значно добрішим!».

Слава Станіславська, для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/