Головна

«Від Миколая до Різдва»

ukraЯк відомо, святий Миколай – покровитель дітей. УГКЦ святого Миколая на Аскольдовій могилі, звісно, слідує його принципам. Серед чисельності благодійних проектів, які діють в парафії, значне місце належить роботі з дітьми та допомозі їхнім потребуючим родинам.

В переддень святого Миколая,, одразу після дитячої служби Божої  благодійний фонд «Карітас – Печерськ» організував для дітей «Божого милосердя» відвідування вистави «Де я його бачив?» в Українському домі. Історія про Незнайку із Сонячного міста ще раз нагадала маленьким глядачам та їхнім батькам про те, що кожен гарний вчинок має бути щирим.  Дуже дякуємо території експериментів та відкриттів «Еврика» http://ewrica.com.ua/kazka/ та особисто  Антоніні Довгополюк, акторам – за чудову гру!

 

День святого Миколая – дитяче свято  УГКЦ на Аскольдовій могилі. У святковій літургії взяв участь отець-василіянин  Атаназій, який приїхав до нас зі Львівщини. Традиційно, не обійшлося без гостини для дітей. Дякуємо нашому парафіянину Павлові за піци власного виробництва.  Усі діти, які прийшли в цей день до церкви, отримали солодкі подарунки, за які дякуємо нашим парафіянам: Ігорю та Оксані, Євгену та Оксані, Василю та Олені, Андрію та Ліні.  Також подяка родині Василя та Олени за 4 тисячі гривень, які вони передали потребуючим дітям на подарунки від Миколая. Цього ж дня 19 грудня БФ «Карітас – Печерськ» організував відвідування новорічного ВДНГ.  Дякуємо Зимова країна на ВДНГ та Українська Біржа Благодійності. Завдяки їм наші дітлахи побували у велетенському палаці-резиденції казкового дідуся Санти ( наш святий Миколай!), годували тварин в  контактному зоопарку, каталися з шалених гірок, знайомилися з роботами Лексом та Кікі, могли керувати міні роботами та мінідронами, потрапили в чарівний казковий світ  «Гуляндія», розкрили таємниці зимового неба на всі 360 градусів у сферичному кінотеатрі «Телепорт». Одним словом, видався чудовий насичений день!

22 грудня парафіяни УГКЦ св. Миколая Чудотворця відвідали захід «Миколаєм може бути кожен» в палаці культури «Дарниця», організований парафією Святих Бориса та Гліба УГКЦ.   https://www.google.com.ua/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi81pvWjLPRAhUKXCwKHcgRAnQQFggYMAA&url=https%3A%2F%2Fru-ru.facebook.com%2Fugccborysiglib%2F&usg=AFQjCNEz5UQuW21rZFZFPSIgIbclBCK_Qg&bvm=bv.142059868,d.bGg Родзинкою свята була зустріч з Блаженнішим Любомиром Гузаром. Послухати його прийшло також чимало дорослих!  Архиєпископ-емерит пригадав усім присутнім історію з життя Святого Миколая: «Він шукав, кому може допомогти і потайки робив добро». За словами Блаженнішого, коли ми робимо добрі вчинки, ми уподібнюємось до Святого Миколая. Виходить, Святим Миколаєм можна бути щодня! http://catholicnews.org.ua/blazhennishiy-lyubomir-guzar-v-darnickomu-rayoni-kiieva-vzyav-uchast-u-zahodi-mikolaiem-mozhe-buti Після концерту діти отримали солодкі дарунки.

26 грудня група наших дітей «Божого милосердя» попрямувала до Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка на виставу «Мама сказала: «Ні!»». Діти із захопленням дивилися театральну постановку нової української казки, сповненої фантастичних неймовірних пригод, перетворень, гумору та веселощів. Головна роль дісталася відомій співачці Марії Бурмаці, яка написала музику для цього дитячого мюзиклу. Дуже дякуємо «Київському дитячому фонду» та особисто пані Ніні Семенюк за можливість поринути в казку, а також - за чудові подарунки нашим дітям.

27 грудня нас гостинно приймав Національний палац мистецтв «Україна». https://www.google.com.ua/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwixueGE9LLRAhWFjiwKHVBYCYsQFggsMAE&url=http%3A%2F%2Fpalace-ukraine.com%2F&usg=AFQjCNG0cDksIfMS-FBCFwh5EH1cN1X7dA. Під час новорічної вистави «Скринька бажань»  разом з казковими героями діти потрапляли у чудесні пригоди, спостерігали за перевтіленнями  незграб, ледарів, буркотунів та нечепур у мрійливих, впевнених у своїх силах, завзятих та бадьорих дітей! Дякуємо керівництву Національного палацу «Україна» за запрошення в світ, де мрії збуваються!

Традиційно ввечері 31 грудня в церкві на Аскольдовій могилі відбувається Подячна свята Літургія, коли усі присутні дякують Богу за прожитий рік і просять благословення на наступний. Спільно  молилися за мир в Україні! Святу літургію відправляв отець Олексій Геник. Були присутні також сестри -  служебниці зі своєю настоятелькою сестрою Христофорою. Опісля усі охочі перейшли до катехитичного залу, де завдяки БФ «Карітас – Печерськ» був  гостинно накритий новорічний стіл. До того ж, деякі господині принесли свої страви. В дружній компанії парафіяни УГКЦ св. Миколая Чудотворця   провели рік, що минає, і зустріли Новий 2017 рік. Новорічного та різдвяного настрою додали гарно прибрані лісові вічнозелені красуні – дарунок церкві від Михайла Михайловича.

Варто нагадати, що в проміжку від Миколая до Різдва ми відправили 32 посилки  для дітей, чиї батьки загинули на війні на Сході України, 3 посилки відправила наша парафіянка Інна К, яка взяла під опіку 3 родини загиблих, в яких виховується 4 ро дітей. А також ми відправили 8 посилок дітям, чиї матері перебувають в ув»язненні.

6 січня – Навечір»я Різдва Христового з Литією. Спільна коляда та свята вечеря.  Вкотре зібралися за одним столом на Аскольдовій могилі потребуючі парафіяни та біженці з Донбасу, які відвідують нашу церкву.

І ось настало довгоочікуване свято Різдва Ісуса Христа. Вже звично, діти отримали солодкі подарунки (завдяки вищеназваним доброчинцям). Цього разу родина Василя та Олени потурбувалася і про розвиваючі іграшки для хлопчиків та дівчаток. Весела та задоволена малеча колядувала разом з дорослими, прославляючи народження маленького Ісусика!   А 15 дітей з потребуючих родин отримали ще й одяг та взуття. На такі цілі «Святий Миколай» пожертвував 10 000 гривень.

«Так, ми робимо багато! Чимало зусиль докладаємо!- говорить парох УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі отець Ігор Онишкевич. - Але усе - завдяки нашим парафіянам, які приходять молитися до нашої церкви. Звісно, завдяки нашим доброчинцям. Слава Богу, що вони у нас є і ми повсякчас молимося за них, за їхнє здоров»я та їхні родини.  А діти які були задоволені! Як у казці, добрими серцями творяться дива!»

Слава Станіславська для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/