Головна

Подяка за підтримку у збереженні церковної хати на території парку «Аскольдова могила»

88671_oЛюбі у Христі парафіяни церкви св. Миколая Мирлікійського на Аскольдовій Могилі, шановні кияни, добродії.

Христос воскрес!

«Вірую, Господи! допоможи моєму невірству» (Мк. 9, 24)

Найперше, щиро дякуємо кожному з Вас особисто за ваше розуміння, підтримку, за ваші щирі молитви про збереження від руйнування хатини грабаря та тимчасових павільйонів, де парафія вже більше 20-ти років успішно провадить соціальне служіння потребуючим.

Сьогодні мер Києва Віталій Кличко у телефонній розмові з настоятелем храму отцем Ігорем Онишкевичем повідомив про те, що рішення Департаменту міського благоустрою Київміськради «про знесення приміщення Недільної школи при церкві св. Миколая Мирлікійського на Аскольдовій Могилі» - СКАСОВАНО.

Мер Києва Віталій Кличко, з великою повагою і пошаною відноситься до нашої церкви, історичної християнської святині – першої церкви Київської Руси-України. Саме Віталій Кличко своїм рішенням підтримав поховання героя Небесної Сотні Олександра Клітинського; воїна, героя, захисника України Марка Паславського. Завдяки рішенню нашого мера ці поховання стали початком відновлення Меморіалу пам’яті вірних синів та Героїв України, які віддали своє життя за рідну землю, за рідну Україну. «Немає більшої любові за ту, коли хто душу свою кладе за друзів своїх...»(Ів. 15,13)

Уся громада парафії щиро дякує пану Віталію за його рішення. За збереження як історичної пам’ятки, так і осередку Божої любові до ближнього.

У молитві звертаючись до воскреслого Христа, бажаємо Віталію Кличку завше бути променем Божої любові, руками Божої благодаті, через які звершуються діла милосердя та любови до ближнього.

Христос воскрес! Воскресне Україна!

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/