Головна

12 кроків, аби навчати, як Ісус

506d4Ісус був фантастичним учителем. А оскільки завжди слід вчитися від найкращих, подивімося на Його приклад, спираючись на те, що написано в Євангеліях.

«Усе, що нам потрібно, це чаша розуміння, бочка любові й океан терпіння», — звертався до учителів св. Франциск Сальський. Учителі за фахом, репетитори, катехити, батьки, дідусі та бабусі, єпископи, священики або диякони можуть слідувати 12 простим крокам, аби навчати, як Ісус. Перші шість пропозицій стосуються вас; останні шість — того, чого ви навчаєте.

1. Продовжуйте зростати у ваших власних особистих відносинах з Ісусом «Ми знаємо, що тим, які люблять Бога, — покликаним за Його постановою, усе співдіє на добро» (Рим 8, 28).

2. Черпайте з Писання «Все Писання — натхненне Богом і корисне, щоб навчати, докоряти, направляти, виховувати у справедливості» (2 Тим 3, 16).

3. Залишайтеся у зв’язку зі Святим Духом «А Утішитель, Святий Дух, якого Отець в ім’я Моє зішле, той навчить вас усього і все вам нагадає, що Я сказав вам (Йн 14, 26).

4. Бути людиною служіння «Служіть один одному, кожен тим даром, що його прийняв, як добрі домоуправителі різноманітної Божої благодаті» (1 Пт 4, 10).

5. Вчіться завжди «Що ж до нечистих, бабських байок — то ти їх вистерігайся. Вправляйся у благочесті; бо тілесна вправа до дечого лише корисна, а благочестя на все корисне, бо має обітницю життя теперішнього й майбутнього» (1 Тим 4, 7 8).

6. Знайдіть час, щоб відпочити і помолитися «Прийдіть до Мене всі втомлені й обтяжені, і Я облегшу вас. Візьміть ярмо моє на себе й навчіться від мене, бо Я лагідний і сумирний серцем, тож знайдете полегшу душам вашим. Ярмо бо моє любе й тягар мій легкий» (Мт 11, 28 30).

7. Вивчайте своїх учнів «Нарешті, всі ви будьте однієї думки, співчутливі, братолюбні, милосердні, смиренні» (1 Пт 3, 8).

8. Навчайте притчами «Він розповів їм притчу про те, що їм треба молитись завжди й не падати духом» (Лк 18, 1).

9. Ловіть повчальні моменти Тут стане у пригоді будь яка з більш ніж 50 притч Ісуса, варто лише розгорнути Євангеліє.

10. Беріть до уваги інші точки зору Цього не змогли зробити вчителі закону та фарисеї, і — як наслідок — відкинули джерело божественної мудрості. «Ви чули, що було сказано: Люби ближнього свого й ненавидь ворога свого. А Я кажу вам: Любіть ворогів ваших і моліться за тих, що гонять вас; таким чином станете синами Отця вашого, що на небі, який велить своєму сонцю сходити на злих і на добрих і посилає дощ на праведних і неправедних. Бо коли ви любите тих, що вас люблять, то яка вам за це нагорода? Хіба не те саме й митарі роблять? І коли ви вітаєте лише братів ваших, що надзвичайного чините? Хіба не те саме й погани роблять?» (Мт 5, 43 47).

11. Шукайте діалогу Хороші вчителі ведуть діалог зі своїми учнями. Апостоли вчилися, розмовляючи з Ісусом: «Прийшовши в околиці Филипової Кесарії, Ісус спитав своїх учнів: “За кого мають люди Сина Чоловічого?” Ті відповіли: “Одні за Йоана Хрестителя, інші за Іллю, ще інші за Єремію або одного з пророків”. “На вашу ж думку, — до них каже, — хто Я?” Озвався Симон Петро і заявляє: “Ти — Христос, Бога живого Син”. У відповідь Ісус сказав до нього: “Щасливий ти, Симоне, сину Йонин, бо не тіло і кров це тобі відкрили, а Отець Мій небесний» (Мт 13, 16 17).

12. Навчайте прикладом «Обмивши їм ноги, вбрався знову в одіж, сів до столу та й каже до них: “Чи знаєте, що Я зробив вам? Ви звете мене: Учитель, Господь, і правильно мовите, бо Я є. Тож коли вмив вам ноги Я — Господь і Учитель, то й ви повинні обмивати ноги один одному. Приклад дав Я вам, щоб і ви так робили, як оце Я вам учинив”» (Йн 13, 12 15).

Переклад CREDO за матеріалами: Epicpew

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/