Головна

Творча студія на Аскольдовій

IMAG0707У  неділю 5 березня заняття відвідали шестеро дітей.

Обрані теми: розпис акрилом по тканині (браслет, малюнок) та вільна тема.

Діти вправлялися малювати по тканині - це виявилося непросто як здається на перший погляд. Виявилося, що якщо брати тільки фарбу - то незручно малювати пензликом, а якщо взяти багато води - то фарба  рідка та розтікається по тканині. Залишилось висушити та зшити браслети.

У  неділю 12 березня заняття відвідали 10 дітей.

Обрані теми: розпис акрилом по тканині (браслет, картина) та склянці, ліпка  пластикою (вервичка, брошка).

Сьогодні надолужували пропущені теми з минулої неділі. Хто вже малював по тканині - ліпили пластикою.

У  неділю 19 березня заняття відвідали п'ятеро дітей та двоє дорослих.

Обрані теми:  ліпка  пластикою (вервичка, кулон) та петриківський розпис (вправи, малюнок).

Мала в гостях родину, яка прийшла спеціально на майстер-клас з петриківського розпису.

Заняття відбулося паралельно із звітом про розкопки Героїв Крут. Ми дізналися багато цікавих деталей з перших вуст. Чекаємо на випуск книги з матеріалами розкопок та досліджень.

У  неділю 26 березня  заняття відвідали дев'ятеро дітей.

Тема заняття: перегляд фільму про Йосипа Сліпого "Справа "Рифи".

Документальний повнометражний фільм, який можна передивлятися декілька разів, оскільки дуже багато фактів. Гарна та оригінальна задумка: подача та порівняння подій і фактів в Україні й світі  та роль Йосипа Сліпого в цих подіях.

Звіт за березень.

Студію петриківського розпису на Аскольдовій могилі (малювання) у березні відвідали 19 дітей та двоє дорослих.

Абсолютні лідери відвідування: Саша Ковпак (4/4), Айлін Улаш (4/4), Даниїл Клочек  (3/4),  фаворити: Христина Мазур (2/4),  Мар'яна Чаплик (2/4), Андрій Чаплик (2/4).

Плани на квітень.

Знову переноситься ліпка солоним тістом та  квілінг. Залишаються теми: петриківський розпис, ліпка пластикою, письмо та малюнок пером-чорнилом, спірограф, вільна тема, малюнок воїнам. У квітну неділю планується розпис яєць писачком.

У  неділю 2 квітня заняття відвідали шестеро дітей та один дорослий.

Обрані теми:  ліпка  пластикою (вервичка) та петриківський розпис (малюнок).

Хто підтримував свій рівень вправності з петриківського розпису, а хто дізнався багато нового про пластику (полімерну глину). Виявляється вона буває м'яка та тверда. М'яка - любить холодні руки та не любить переліпки, а тверда - любить гарячі руки та потребує довгого розминання. А ще можна змішувати кольори та різну за консистенцією глину. А ще є полімерна глина, яку не треба ні кип'ятити, ні запікати - вона називається холодний фарфор, з неї роблять квіти на обруч.

У  неділю 9 квітня заняття відвідали 12 дітей та двоє дорослих.

Темою заняття був розпис яєць писачком. Діти та дорослі робили писанки та крапанки. Малі вправлялися у поливанні яєць воском - виходили мозаїки.

Основним завданням було зробити не те, що хочеш, а те, що можеш. Виявилося, що навіть за наявності всіх необхідних умов та матеріалів, ми маємо багато перепон на шляху до творчості: "можу - не можу", "хочу - не хочу", "буду - не буду", "вмію - не вмію", "зробіть за мене", "дайте мені це" то що, або скоро опускаємо руки після першої помилки.

У  неділю 23 квітня заняття відвідали 12 дітей та один дорослий.

Темою заняття була ліпка солоним тістом. Діти ліпили булочки, бублики, пироги, піцу, підсвічник  та ще багато чого. Ми дізналися, що тісто буває туге та м'яке, що тісто любить, коли його б'ють. Тісто буває їстівне та неїстівне. Різниця між солоним та пісочним тістом невелика: у солоне кладуть сіль Екстра та клей ПВА, а в пісочне - цукор та масло. Якщо пласкі заготовки із солоного тіста запекти в духовці - вони стануть коричневі.

У  неділю 30 квітня заняття відвідали п'ятеро дітей та один дорослий.

Темою заняття був петриківський розпис "Чотири рівні вправності": 1-й рівень - малювання пальцями, 2-й рівень - притуляння пензлика, 3-й рівень - добре володіння пензликом (рух рукою наче гладимо котика по спинці) та 4-й рівень - професійний (мазки-крапельки сплощенням пензлика). Малювання ягід пальцем, піпеткою, тупою частиною олівця та пензлика, гострячком ручки або олівця, або пензликом № 0 та  №  1.

IMAG0819Студію петриківського розпису на Аскольдовій могилі (малювання) у квітні відвідали 20 дітей та четверо  дорослих.

Абсолютні лідери відвідування:  Христина Мазур (4/4),  Айлін Улаш (3/4),  Саша Ковпак (3/4),  фаворити: Соломія Коротушак  (2/4),   Софія  Коротушак  (2/4), Остап  Коротушак  (2/4), Тимофій Годний  (2/4),  Мар'яна Чаплик (2/4), Артем Лабінський  (2/4),   Левко  Лабінський  (2/4).

Анонс на травень.

Знову переноситься  квілінг. Залишаються теми: петриківський розпис, ліпка пластикою, письмо та малюнок пером-чорнилом, спірограф, вільна тема, малюнок воїнам,  акрил (розпис по склянці, тканині). Також буде майстер-клас з виготовлення простої паперової ляльки.

Ганна Шостак, спеціально для «Оранти».

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/