Головна

Без Вашого свідчення катехиза не зможе осягнути свою мету

vl_petro_stasjukГолова Патріаршої Катехитичної Комісії УГКЦ Єпископ Петро Стасюк звернувся до всіx, хто допомагає здійснювати катехитичне служіння у нашій Церкві з нагоди дня Катехита.

Всевишнім і всесвітлішим отцям-парохам Греко-Католицької Церкви Катехитам

Слава Icycy Христу!

«Як скульптор iз глини формує постать мистецького твору, так священик i катехит, працею не менше мистецькою, у м’якому воску дитячої душі виробляють образ i подобу самого Ісуса Христа. Вони неначе малюють Христову ікону й, очевидно, чим більше в цю роботу вкладають старанності, вміння, мистецького знання… почуття i потреб i характеру, її похибок i пристрастей, чим більше в цю роботу вкладають своєї молитви й жертви, тим вищим виходить мистецький твір їх рук» (Митр. Андрей Шептицький, Наука катехизму // ЛАЕВ: 15 сергтя 1934, с. 172-176.)

Дорогі Катехити!

Сердечно Вас з Днем катехита. Катехит — це не професія це покликання: свідчити про Христа, вести до Христа, запалювати Його любов’ю.

Тому щиро дякую Вам за жертовне служіння, яке здійснюєте протягом року у всіх ділянках катехизації.

Хочу Вам наголосити, що катехизація не завершується підготовкою до Першої св. сповіді та Урочистого св. Причастя, а триває протягом життя. Тому прошу Вас, батьки, катехити, подбайте, щоб Ваша дитина продовжувала брати участь у катехизації у Вашій парафії.

Рівно ж хочу звернутися до всіx, хто допомагає здійснювати катехитичне служіння у нашій Церкві парохи, парафіяльні ради, особливо — батьки i родина, які грають важливу роль у духовному рості у вipi. Без Вашого свідчення катехиза не зможе осягнути свою мету.

хочу звернутися до всіx, хто допомагає здійснювати катехитичне служіння у нашій Церкві парохи, парафіяльні ради, особливо — батьки i родина, які грають важливу роль у духовному рості у вipi.

Синод Єпископів цього року багато уваги присвятив Літургійному та молитовному життю УГКЦ. Нам, катехитам, дуже важливо, щоб ми були людьми молитви та провадити до молитви. Для цього необхідно пояснювати зміст богослужінь i молитов. Особливу увагу потрібно звернути на те, щоб всі, кого ми катехизуємо, брали активну участь у Літургійному житті Церкви.

Бажаю Вам щедрого Божого благословення у Вашому служінні для добра Церкви i нашого народу. Поручаю ycix Вас опіці Пресвятої Богородиці Неустанної Помочі котра завжди нам поможе у нашому пошуку її сина

Благословення Господнє на Вас!

+ ПЕТРО (Стасюк)

Голова Патріаршої Катехитичної Комісії УГКЦ

Митр. Андрей Шептицький, Наука катехизму // ЛАЕВ: 15 сергтя 1934, с. 172-176.

Джерело: catholicukes.org.au

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/