Головна

«Українці більші євро-оптимісти, аніж самі мешканці Євросоюзу», - Глава УГКЦ італійському виданню Agensir

shevchuk_cnsЗ ініціативи єпископів країн Євросоюзу вкінці жовтня у Ватикані буде відбуватися міжнародна зустріч на тему: «Переосмислення Європи – внесок християн у майбутнє європейського проекту». З цієї нагоди кореспондент офіційного інтернет-видання Єпископської конференції Італії Agensir поспілкувалася з Блаженнішим Святославом про східноєвропейські погляди на майбутнє Європи.

«Якщо Європа забуде своє християнське коріння, не матиме більше підстав говорити про гідність людини, працювати для спільного блага та бути солідарною з іншими», ? наголосив Глава УГКЦ в інтерв’ю італійському виданню. Щодо європейського коріння Східної Європи Блаженніший Святослав зазначив: «Європа була побудована на трьох фундаментах: грецькій філософії, римському праві та Євангелії. Це стосується також Східної Європи. Отож, коли ми говоримо про політичну, економічну, географічну та культурну ідентичності Європи, відчуваємо себе її невід’ємною частиною».

Щодо політичного аспекту, Предстоятель УГКЦ вважає «українців більшими євро-оптимістами, аніж самих мешканців Євросоюзу». Для підтвердження цієї тези він вказав на події Революції гідності: «Український народ ціною власної крові засвідчив відданість європейським цінностям».

Коментуючи сучасну кризу «європейського проекту», Блаженніший Святослав зазначив, що її причиною є заперечення християнської ідентичності Європи: «Намагання закритися у власному національному егоїзмі, різного роду національні екстремізми є наслідком процесу дехристиянізації». На його думку, християнською відповіддю на ці явища має бути любов: «Коли ми відчуємо, що Бог нас любить і ми живемо з його любові, тоді зможемо зрозуміти, що любов є способом буття».

На завершення інтерв’ю Глава УГКЦ звернувся із закликом «припинити інвестувати в смерть». «Інвестуйте в життя. Не інвестуйте у війни, але у людський прогрес. Україна втомлена від війни. Якщо сьогодні в Україні продовжується війна, це тому, що хтось продовжує інвестувати в неї гроші… Якщо Європейський Союз – це союз миру, мусите зрозуміти, що війна в Україні – це війна в Європі. Лише тоді, коли ми зрозуміємо, що мир у Європі залежить від миру в Україні і будемо єдині, я впевнений, що війна в Україні закінчиться», ? висловив своє переконання Блаженніший Святослав.

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі

http://news.ugcc.ua/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/