Головна

11 січня вшановується пам’ять єпископа Павла Овлучинського

727px-POL_COA_Suchekomnaty.svgСьогодні, на Аскольдовій Могилі помолилися за упокій душі Павла Овлучинського – церковного діяча, єпископа-коад'ютора Перемишльсько-Самбірсько-Сяноцької єпархії Руської Унійної Церкви. На жаль, до наших часів збереглося дуже мало спогадів та документальних свідчень про його життя та церковну діяльність. Відомо, що Павло Овлучинський народився приблизно в 1600 році, походив із шляхетного роду.

Вже у свідомому віці, вирішив вступити до Чину Святого Василія Великого, де й склав Вічні обіти. Після чого, 24 серпня 1620 року, вже у віці 20 років, був переведений до Єзуїтської колегії у Вільно, де вивчав богослов’я. Також, збереглися факти про його перебування в цій колегії, і в 1627-1628 роках.

У спільному листі ієрархії Руської Унійної Церкви до кардинала-префекта Конгрегації Поширення Віри (від 1 березня 1637 року), Павло Овлучинський підписаний, як архимандрит Кобринський, єпископ-номінат Самбірський та коад'ютор Перемишльський. А вже 4 березня 1638 року, згаданий, як коад'ютор Перемишля та єпископ Самбірський. Також відомо, що 11 січня 1649 року Павло Овлучинський помер.

 

 

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/