Головна

Намірення від єпархії Трір

Bistum Trier

Єпархія Трір може направду пишатися почесним титулом «Найстаріша єпархія Німеччини». Ще в далекому античному 300 році в Трірі були перші християнські громади, а з ними і перші єпископи – Євхаріус, Агриціус, Матернус. З того часу і до сьогодні в саму місті Трірі і його околицях, в більшій чи меншій мірі продовжували жити християнські громади, не зважаючи на всі локальні чи геополітичні переміни, свідчачи і живучи вірою в Христа. Цікаво, що Трір було північною столицею Римською імперії, осідком імператора Костянтива Великого та його благовірної матері святої Єлени. Саме з Тріру (монастиря святого Максиміна) імператор Оттон І. на запрошення святої рівноапостольної княгині Ольги до Києва з латинською християнською місією (961-962) вислав єпископа Адальберта, що згодом став першим архиєпископом Магдебурга. Саме в Трірі 25 років тому було засновано акцію солідарності німецьких католиків з християнами в східній Європі – «Реновабіс». З 2012 по 2016 рр. у Трірі тривав місцевий єпархіальний синод (вперше в Німеччині за останні 50 років), який шукав способів, яким чином можна передати нашу давню віру сучасній людині в сьогоднішніх непростих для церкви умовах, тому з 1 травня 2016 року розпочато активний процес втілення в життя рішень цього синоду, що є надзвичайним викликом для місцевої церкви. Для прикладу, актуальні звичні 900 парафій буде реорганізовано у 35 «парафій майбутнього» (в основному через різке зменшення кількості священиків та нових покликань до священства, які могли б належним чином забезпечити опіку майже тисячі звичних парафій).

Молитовне намірення:

-           Ми стоїмо на етапі втілення і реалізації соборових рішень, тому просимо проводу Святого Духа для робочих груп, які випрацьовують шляхи, щоби парафіяльні громади були живими і активним відповідно до вимог часу.

-           19 травня троє молодих людей було висвячено на священиків для єпархії Трір. Ми молимось за нововисвячених священиків, та всіх братів і сестер, яких в цьому році Господь покличе до душпастирського служіння в громадах, щоб Господь благословив їх служіння та дарував їм радість у своєму покликанні.

-           Щороку на Зелені свята на всіх парафіях проходить збірка на Реновабіс, яка була започаткована саме в Трірській єпархії. Ми молимось за всіх, хто підтримує працю в східній Європі, особливо за всі ініціаторів та організаторів акцій та робочих груп в єпархії Трір, які плекають живе спілкування зі східноєвропейськими країнами.

 


З повагою
прот. Іван Сохан
економ

 

Нажмите здесь, чтобы быстро ответить

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/