Головна

Віщий сон про карильйони

посилання на відео https://www.facebook.com/oranta.gazeta/videos/1651115664923737/

«14 років тому мені приснився сон, в якому Святий Миколай попросив збудувати йому дзвіницю і показав яку. Я була збентежена ... Навіть уявити не могла, як це станеться. де взяти кошти? Як вибрати місце?» - так розповідає  парафіянка УГКЦ Святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі Зоя Турковська. Саме тоді вона, напевне, навіть  не підозрювала, що цей сон стане віщим. Підтримав таку ідею її чоловік Олександр та  настоятель церкви на Аскольдовій могилі от. Ігор Онишкевич. «Можна сказати, багатодітна родина Турковських є ініціаторами та першими і головними фундаторами дзвонів – карильойнів», - розповідає от. Ігор. – «Звісно, лякали великі суми, 2 роки з Божою допомогою  збирали пожертви. Гривня до гривні!  Нам жертвували також відомі громадські діячі та відомі політики. Вдячні усім!».

 

Виготовляли карильйони у Голландії, відомій королівськими дзвонами.  Отець Ігор   разом з родиною Турковських особисто  їздили туди, відвідали майстерню, вибирали дзвони, укладали договір… Протягом року частинами виплачували вартість дзвонів. . І… 22 травня 2018 року, у храмовий празник  з нагоди свята Теплого Миколи, 51 дзвін прибув на Аскольдову могилу!!! «Храмове свято буде щороку, а дзвони – карильйони залишаться назавжди. Як Святий Миколай, вони будуть робити добру справу: прославляти Бога! » - сказав після освячення карильйонів владика от. Йосиф Мілян.

 

Найбільший дзвін присвячений князю Аскольду. Його придбано за спільну збірку. Решту 50 – за пожертви окремих парафіян чи родин.  Вони названі на честь святих, чиї імена носять жертводавці. Вони різного розміру та ваги. Ще деякий час триватиме встановлення  дзвонів.   Отець Ігор Онишкевич сподівається,  що Аскольдова могила стане місцем проведення концертів щонайменше на загальноміському рівні за участі як початківців, так і відомих карильйоністів.

Прес-служба УГКЦ Св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі

 

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/