Головна

Карітас-Київ нагороджений грамотою Київського міського голови Віталія Кличка

«Карітас-Київ нагороджений грамотою Київського міського голови Віталія Кличка - «За активну участь та перемогу у відборі успішних практик реалізації громадських ініціатив у вирішенні питань місцевого значення».  Вручення нагород відбулося у Колонній залі Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор Карітас-Київ.

В ході проведення заходу діти Театральної студії Центру для дітей та сімей Благодійного фонду "Карітас-Київ" виступили із творчим номером - театральною пантомімою: Україна починається з тебе! Саме цей виступ і розпочав святкову частину програми.

Конкурс «Успішні практики реалізації громадських ініціатив» вже вдруге проводиться Департаментом суспільних комунікацій КМДА у рамках Європейського тижня місцевої демократії. Конкурс ініційовано з метою стимулювання соціальної активності громадян та відзначення ефективної реалізації громадських ініціатив. Основною метою конкурсу є розширення співпраці з неурядовими організаціями, забезпечення розвитку і зміцнення інститутів громадянського суспільства, посилення їхнього бажання нала.годити співробітництво з органами влади та подальшого удосконалення і розвитку партнерських відносин. Адже саме ефективне партнерство держави та громадянського суспільства дозволяє домогтися більшої ефективності в багатьох сферах суспільного життя – від реалізації соціальних проектів до проектів сфери державного управління.

На конкурс від Карітас-Київ цього року була представлена як успішна практика праця з дітьми та сім’ями «Разом сильніші», яка спрямована на об’єднання сім’ї та налагодження позитивних стосунків між батьками та дітьми. Серед прямих користувачів напряму «Разом сильніші» є: сім'ї у складних життєвих обставинах; малозабезпечені, багатодітні сім'ї; сім'ї з дітьми з інвалідністю, неповні сім'ї; внутрішньо переміщені особи; сім’ї, члени яких служать в АТО.

Метою багатьох заходів у рамках цієї практики було вирішення проблеми соціальної згуртованості, а саме: 1) надання допомоги ВПО стати частиною громади, до якої вони перемістилися, виявлення соціальних факторів, які заважають інтеграції дітей-переселенців у громаду міста Києва, спрямування зусиль на вирішення виявлених проблем; 2) надання соціально-педагогічної та психологічної допомоги сім’ям з дітьми в період війни з метою подолання тривоги та психологічних травм внаслідок довгої розлуки чи цілковитої трагічної втрати батька-учасника АТО. Сім'ї брали участь у різноманітних арт-терапевтичних сесіях, спортивно-дозвіллєвих заходах, пізнавальних екскурсіях, організованих психологами, соціальними працівниками та педагогами Національної мережі центрів для дітей і сімей Карітас-Київ.

Благодійний Фонд «Карітас-Київ» працює з 1992 року - за цей період десятки тисяч потребуючих людей отримали соціальні послуги, гуманітарну допомогу, психологічну та юридичну допомогу. Діяльність зосереджена на мешканців Києва, Київської, Чернігівської, Черкаської, Житомирської та Вінницької областей, меншою мірою - і в інших регіонах України. Дитячо-сімейний напрямок є одним із найважливіших.

«Ця ГРАМОТА – це відзнака діяльності всього нашого колективу та всіх людей доброї волі, які долучаються до наших спільних справ і допомагають нам сіяти любов і милосердя. Я хочу всім цим людям подякувати за самовіддану та виснажливу працю. Ця відзнака – це невтомна праця багатьох людей, а зокрема тих, які працюють у нас з дітьми. Дякую всім добродіям, благодійникам, партнерам та волонтерам Карітас-Київ. Без Вас і Вашої підтримки важко втілювати те, що потрібне сьогодні для творення справді громадянського суспільства. Водночас, запрошую до подальшої співпраці, бо маємо багато планів, які спільно зможемо зреалізувати там, де нас потребують і чекають зі словами підтримки і ділами допомоги. Дякую Богові, що можемо творити добро», - наголосив о. Роман Сиротич, директор Карітас-Київ.


катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/