Головна

Образ, Надія, Життя

Перший і поки єдиний візит Понтифіка в незалежну Україну відбувся в 2001 році. Для Івана Павла II цей візит був особливою подією. Він досконально вивчив історію України, знав про репресії за часів тоталітарного режиму, в тому числі, і спрямовані проти християн, про голодомор .

Літургії Івана Павла II в Києві і Львові зібрали понад 2 мільйони українців. А з політичної точки зору цей візит Папи Римського в Україну, яка тільки готувалася відзначити перші 10 років своєї Незалежності, продемонстрував усьому світові, що наша країна прагне до інтеграції з Європою.

«Поділ християн на різні конфесії є одним з найбільших викликів нашого часу. Шлях, яким треба пройти, щоб досягти повного примирення, швидше за все, буде довгим, але досвід минулого дозволяє нам з надією дивитися в майбутнє », - говорив Іван Павло II українцям.

 

Понтифік увійшов в історію людяними поглядами та чималою кількістю добрих справ, змінивши погляд на місію духовенства та завоювавши величезну популярність у всьому світі.

Зараз, коли наша країна переживає доволі складний період, багато прихильників Папи і досі згадують Його слова, що закликали до миру та порозуміння: "Людство повинно раз за разом питати себе про абсурдний і завжди несправедливий феномен війни. Адже на сцені смерті та болю лишається забутий стіл переговорів, сівши за який, люди могли б попередити біду"

Спеціально до 17-ї річниці приїзду Папи Римського Івана Павла ІІ до України у крипті Храму Святого Миколая Української Греко-Католицької Церкви з’явився новий та досить символічний Образ – "Молитва Папи Римського Івана - Павла ІІ". Адже, саме Церква на Аскольдовій Могилі, стала першим Храмом, який відвідав Найсвятіший Отець. Образ створив молодий художник, дизайнер Богдан Родюк-Чекан.
«Головним завданням у створенні цього Образу було те, щоб кожна людина, котра побачить цей Образ прийшла до Ісуса Христа, щоб вона змогла побачити Його, доторкнутися до Його ран, Його страждань та Воскресіння. Адже, саме Воскресіння є найголовнішим у християнстві. Також, я дуже хотів, щоб цей Образ (він створений на дзеркалі) став потужним захистом для України та нашого народу» - розповідає митець.

Під час святкуванні в Патріаршому соборі Воскресіння Христового 1030-річчя Хрещення Русі-України (14 серпня) у якому взяв участь Апостольський Нунцій Архієпископ КЛАУДІО ҐУДЖЕРОТТІ, титулярний архієпископ Равелло, почувши про Образ "Молитва Папи Римського Івана - Павла ІІ" сердечно запросив пароха, митрофорного протопресвітера Ігоря Онишкевича та художника Богдана до аудієнції. Нарешті 07 грудня 2018 року аудієнція відбулася, під час якої Першим Секретарем Апостольської Нунціатури Монсеньйором Йосефом Ґреком було освячено Образ "Молитва Папи Римського Івана - Павла ІІ".

 

Папа Іван Павло ІІ вірив, що Його візит змінить українців, принаймні внутрішньо ...

Майже тисячу років, з часів Київської Русі, українці прагнули вільно жити, сповідувати свої традиції та звичаї не зазнаючи при цьому поневірянь та утисків. Українці ніколи не переставали боротися за свою свободу.Сьогодні перед Україною, її громадянами складні й великі завдання. Ми віримо, що разом здолаємо будь-які перешкоди на шляху зміцнення Незалежності нашої держави! Нехай мрія про краще життя окриляє нас на нові звершення, нові добрі справи в ім’я нашої України, та її майбутніх поколінь, а Освячений Образ допомагає нам у цьому. Хай Господь береже кожного з нас і рідну нашу Державу!Щиро віримо, що і сьогодні Блаженний Папа молиться за нас з Небес

Богдан Родюк-Чекан.

 

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/