Головна

«Style CAMP» – день третій

IMG_20191030_100214Ну ось, сьогодні ми на екваторі.

Як і минулі дні, третій день розпочався з Божого благословення та прийняття Святих Таїнств.

Направду, сьогоднішній день був благословенний і це зауважив наш отець Іван Сохань, який був приємно вражений кількістю вівтарної дружини. То ж на згадку про такий  Божий день ми зробили спільне таборове фото.

Звісно, після службочки, ми пішли в трапезну, коли зайшли ще більше захотіли попоїсти, адже на столах нас очікували млинці та яблучні оладки, приготовані мамою наших учасників пані Вірою Бєлоусовою (за що їй ВЕЛИКЕ дякую від усіх нас). Перекуска вдалась на славу.

Опісля ми розпочали наші освітні заняття. Тема третього таборового дня – Як люди одягались у різні епохи? Часи Ренесансу, Бароко і Романтизму... Як проходили бали та прийоми у ті дні? З цього дня ми почерпнули багато цікавої інформації  про одяг, зачіски та життя людей в періоді того часу.

Нас зацікавив один зі стилів одягу у часи бароко, ми захопились танцем під назвою «менует» й не втримались, вибігли на вулицю (двір), щоб і самим спробувати, як це було, танцювати на балу. Перша спроба, друга спроба та за третьою нам вдалося відтворити деякі елементи цього танцю і це було дуже круто.

IMG_20191030_105857Не вспіли оглянутись як на нас чекала наступна трапеза – смачний обід приготований нашою сестричкою Марточкою Воловець ССНДМ. Помолились до Бога та попросили благословити їжу та пиття і з радістю приступили «наминати за обидві щоки». Після того як ми смачненько пообідали на нас очікували ще круті майстерки та інші цікаві матеріали про яких розкажемо трішки нижче.

IMG_20191030_110037У великому класі нашої катехитичної школи, після перегляду презентацій, навчальні лідери нас об’єднали у дві групи, а точніше у групу хлопців та групу дівчат. Дівчатка з Навчальним лідером Андріаною Строгуш творили платтячка своїми руками, які були в епохи бароко  це було дуже ніжно, тендітно та вишукано. У цей час хлопці з Навчальними лідерами Наталею Цимбаляк та Романом Васильківим виконували іншу майстерку – власними руками створювали сорочку. На завершення, підсумовуючи цей день, ми переглядали відео, як одягались у ті давні часи, на власні очі побачили цей цікавий світ минувшини.

Упродовж цих днів учасники освітнього табору почерпнули багато цікавої інформації про одяг, про зачіски та життя людей в періоді минулих часів від Христа до ХХ ст. Дякуємо Богові за те, що дозволив усім нам так плідно провести ці дні.

А зараз зичимо солодких снів та Божої благодаті у всіх добрих починаннях.

Наталія Цимбаляк, лідер Християнського Освітнього Простору, освітнього табору «Style CAMP», спеціально для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/