Головна

Ісусова молитва – не складна і здатна докорінно змінити людину

web3-orthodoxЦя молитва – для всіх, не тільки для ченців.

Ісусова молитва звучить: “Господи, Ісусе Христе, Сину Божий помилуй мене грішного”. Це класичне формулювання.

Свій початок молитва бере зі слів Нового завіту і у ній можна виділити дві важливі частини. Перша – це звернення до Ісуса з визнанням Його Божества. Це свого роду поклоніння та визнання своєї віри. Друга частина – це прохання про милосердя, оскільки тут висловлене покаяння і благання до Бога помилувати людину, грішника, який стоїть перед Ним.

Словесна формула, яка багато разів повторюється з любов’ю та відданістю, проникає в людське серце, стаючи постійною молитвою. Це веде до очищення розуму і серця, до спокою. Господь Ісус казав, щоби на молитві не бути балакучими, як язичники. Бог знає, що маємо нас на серці. Нам не потрібно багато слів. Не треба гучних промов – все, що нам потрібно, – це просте звертання, яке може містити будь-яке прохання.

Ісусова молитва не є складною. Має просту форму, тому практична для всіх і не зарезервована лише для ченців. ЇЇ можна практикувати в різних місцях і в різний час, під час різних занять. Для того, щоби її промовляти, не потрібна спеціальна підготовка, спеціальні знання або предмети.

Ісусова молитва допомагає людині побачити, що Бог – це любов. Якщо Він прагне нашої присутності і перебування з нами, то це ознака Його турботи про нас. Він піклується про нас і ми для нього важливі.

Мета цієї молитви полягає в тому, щоб зосередити розум людини на Богові в будь-якому місці та часі, і це зосередження має привести людину до поглиблення своїх стосунків із Христом. Він завжди є поруч, незалежно від того досвідчуємо ми Його чи ні. Приходить до нас, щоби обдарувати своєю присутністю.

Під час практикування молитви слід пам’ятати про три важливі речі: ні про що не розважати, нічого не уявляти, ні про що не думати.

Просто промовляти – без поспіху, усвідомлюючи, що перебуваємо у присутності Бога. Якщо з’вляються якісь образи – їх слід ігнорувати. Спочатку можна молитися вголос, потім в думках, а вже потім – дійти до молитви внутрішньої – молитви серця.

В Ісусовій молитві головне – не повторення слів, і також не те, щоби словесна формула замістила хаотичні думки, ні. ЇЇ завдання – скерувати нас до Бога і дозволити нам відчути Його повсякчасну присутність у нашому житті.

Підготувала Тетяна Трачук

https://dyvensvit.org/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/