Головна

Церкви закликають усі парламентські фракції доопрацювати законопроект 0931

freedom-conscience-ukr-irs.in.ua

Церкви і релігійні організації різних конфесій, а також віруючі з різних регіонів, спрямували до всіх фракцій Верховної Ради листи з проханням направити законопроект № 0931 на повторне друге читання для доопрацювання.

Релігійна спільнота переконує парламентарів, що у редакції Комітету цей проект загрожує свободі совісті та свободі вираження поглядів, а тому не може бути проголосований як закон, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Звернення з аргументами, які підтверджують необхідність доопрацювання законопроекту № 0931, спрямували до парламентських фракцій очільники різних конфесій, серед яких:

Православна Церква України; Українська Православна Церква; Українська Греко-Католицька Церква; Римсько-Католицька Церква в Україні; Всеукраїнський Союз Церков євангельських християн-баптистів; Українська Церква християн віри євангельської; Церква адвентистів сьомого дня; Об’єднання іудейських релігійних організацій України; Духовне управління мусульман АР Крим

Також Рада Євангельських Протестантських Церков України, яка об'єднує 12 релігійних об'єднань протестантського віросповідання, закликала Верховну Раду не голосувати поспіхом за законопроект № 0931, а врахувати поправки релігійної спільноти під час повторного другого читання.

Раніше Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій спрямувала до Президента України та керівництва парламенту звернення з проханням доопрацювати законопроект № 0931, щоби фанатична боротьба з дискримінацією не призвела до утисків конституційних прав громадян на свободу совісті та вираження поглядів.

Низка громадських організацій і приватних освітніх закладів підтримали зауваження релігійної спільноти і також зажадали від парламентських фракцій більш ретельного доопрацювання цього законопроекту, серед них: Асоціація християн юристів «Хушай», ВБФ «За гідність людини», громадських рух «Всі разом!».

https://risu.org.ua/

https://www.youtube.com/watch?feature=share&v=a6bOywt5aM8&fbclid=IwAR3_aLPGVyDRa836Vs_1sftS5g4wvPnOvmFx5oULWerX57tLBRqjXqTf85E&app=desktop

 

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/