Головна

Спомин молитви Святого Папи Івана Павла ІІ на Аскольдовій Могилі

105283424_2023613107783549_8593723651864042651_n23 червня 2001 року до України з п'ятиденним візитом прибув Папа римський Іван Павло ІІ. Він побував у Києві і Львові.

Іван Павло ІІ був першим в історії Папою-слов'янином, першим Папою-неіталійцем з 1523 року та активним борцем за релігійний мир у всьому світі.

Попри поважний вік і фізичний стан, Іван Павло ІІ, відвідав Україну, і наповнив серця українців вірою і свободою. Сказав – «Не бійтесь».

Прибувши до Борисполя, Папа відразу поїхав на Аскольдову могилу до церкви Святого Миколая, де виголосив коротку молитву та поклав квіти до ікони Зарваницької Божої Матері, яку спеціально привезли до Києва.

«Святий отець Іван Павло ІІ користується особливим привілеєм серед українців. Ми з великою любов’ю і шанобою називаємо його «наш Папа», «наш Святіший отець». Він був і довічно залишається «нашим», бо завжди почував духовну близькість до України, до нашої Церкви, всього українського народу.», - Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ.

10 заповідей для християнина, сина свого народу від св. Івана Павла II:

1. Не забувай, що найвищим добром є Бог, і без Нього не зрозумієш самого себе і не знайдеш суті життя.

2. Не відрікайся від свого народу, ані від його історичного досвіду, бо то його власний корінь, його мудрість, хоч і гірка, і чинник його слави.

3. Пам'ятай про те, що куди б не закинула тебе доля, ти завжди маєш право, аж до кінця своїх днів, залишитися членом свого народу.

4. Навіть за найгірших обставин, змінюючи середовище чи громадянство, не забувай віри і традицій своїх предків, якщо хочеш, щоб твої нові брати і твої діти не забули тебе. Родина повинна стати, як Церква: учителькою і матір'ю.

5. Шануй свій народ, розголошуй його добре ім'я і не дозволь, щоб воно було надуживане противниками для його власних політичних, шовіністичних чи якихось інших цілей.

6. Не дозволь, щоб твоя родина і твій народ були ким-небудь обкрадені, принижувані чи безпідставно очорнювані.

7. Не вивищуй себе чи свій народ понад справжні заслуги і понад інші народи, але радше покажи їм те, що в твоєму народі найкраще.

8. Учися в інших народів усього, що в них добре, але не повторюй їхніх помилок.

9. Пам'ятай, що мати родину — народ — є великим привілеєм, який походить від природного права людини, але не забувай, що Батьківщина — це величезний спільний обов'язок.

10. Пам'ятай, що ти є дитиною народу, що його Матір'ю і Княгинею є Богородиця Марія, дана як поміч в обороні. Повторюй часто молитву християнських сердець: «Я при Тобі, пам'ятаю, стережу».

Джерело: https://www.facebook.com/askoldovastudia/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/