Головна

Хресна дорога пам'яті Патріарха Йосипа Сліпого

6314832497_oЗ 2004 р. Б., у третю неділю вересня, наші парафіяни церкви Св. Миколая Мирлікіського на Аскольдовій Могилі щороку здійснюють свою парафіяльну Хресну Дорогу дорогою матері Патріарха Йосипа Кардинала Сліпого, якого вона хворого несла від Заздрості до Зарваниці, щоб покласти перед чудотворним образом Зарваницької Матері Божої й віддати свою дитину під її покров.

Цей рік, у час пандемії, прощу пам'яті Патріарха Йосипа з ласки Божої вірні нашої парафії звершили 12 вересня київською Хресною Дорогою схилами Дніпра, що бере свій початок біля Дніпра і підіймається вгору до Аскольдової Могили.

У часі Хресної Дороги вірні молились за мир у нашій державі, за подолання ворога, за життя поранених і за душі спочилих захисників. Заносили свої молитви за напоумлення влади й за вірність та служіння своєму народу та країні

P.S. 27 квітня 2004 року громада церкви св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі встановила Хресну дорогу - «Заздрість-Зарваниця». Ця Хресна дорога, це дорога маленького Йосипа, якою у 1893 році несла його мати на руках до Матері Божої Зарваницької, бо він був тяжко хворий.

Відео: https://www.facebook.com/andriy.kokovskiy/videos/10223257009991230/?t=595

Фото та відео: Андрія Коковського

«Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/