Головна

«Не можуть гроші бути цінніші за людське життя» - Глава УГКЦ під час зустрічі Всеукраїнської ради Церков з Прем’єр-міністром України

839791_820x360_Необхідно розуміти, що не можна мати фізичного здоров’я без духовного. Всіляко підтримую пропозицію Предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Епіфанія створити робочу групу, яка б опрацьовувала питання, що стосуються карантинних нововведень для релігійних спільнот. Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час зустрічі Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем, що відбулася сьогодні, 20 листопада 2020 року.

Блаженніший Святослав підкреслив, що у складних обставинах дуже важливо говорити про пріоритети ? життя і здоров’я людини. «Не можуть гроші бути цінніші за людське життя. Саме тому ми розуміємо різні обмеження, які вводить Українська Держава. Однак просимо, щоб перед тим як приймати такі рішення, був простір для спілкування і діалогу, щоб можна було проговорити ті чи ті карантинні заборони або обмеження з релігійною спільнотою у складі робочої групи», ? сказав Предстоятель УГКЦ.

На переконання Отця і Глави УГКЦ, коли йдеться про роль і місце Церкви чи релігійного середовища у складних обставинах, необхідно розуміти, що не можна мати фізичного здоров’я без духовного. «Релігійне життя – це не тільки свята і богослужіння. Це можливість Церкви звершувати своє служіння навіть у таких складних обставинах. Таку можливість для людей необхідно пошанувати так само, як доступ до аптек, зокрема під час строгого карантину», – наголосив він.

Відтак Предстоятель УГКЦ запропонував подивитися в майбутнє з надією, розраховуючи на вакцину, яка справді допоможе захистити життя і здоров’я людей. За його словами, вже сьогодні Папа Франциск говорить про необхідність доступу до цієї вакцини для найбільш слабких і вразливих верств населення. Ми не можемо забути про соціально незахищених людей, які не зможуть собі її придбати.

Насамкінець Глава УГКЦ подякував Прем’єр-міністру і Міністерству соціальної політики України за впровадження другого етапу пенсійної реформи. «На наше переконання – це дуже важлива річ. У нашій Церкві вже багато років існує Недержавний пенсійний фонд «Покрова», як один із інструментів соціального захисту, який наша Церква пропонує всім потребуючим», – зазначив Блаженніший Святослав.

Варто додати, що під час зустрічі Прем’єр-міністр закликав ВРЦіРО об’єднати зусилля в боротьбі з COVID-19 у період зимових свят.

На початку спілкування з великою програмою промовою виступив Митрополит Епіфаній, наголосивши, що співпраця між релігійними спільнотами та Урядом – це запорука вирішення багатьох питань не лише релігійної площини, а й інших суспільних ділянок. Крім того, він торкнувся проблематики військового і медичного капеланства, можливості забезпечення прав релігійних організацій в умовах карантинних обмежень, оплати комунальних платежів протягом зимового періоду, організації відзначення Різдва та інших зимових свят.

Прем’єр-міністр підкреслив, що Уряд прагне бути партнером для всіх релігійних спільнот. Він подякував за запрошення взяти участь у черговому зібранні Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій та підкреслив, що подібну практику слід продовжити і в майбутньому.

«Зараз ми наближаємося до важливих зимових релігійних свят: Різдва Христового, Хануки, Святого Миколая, Водохреща тощо. У період святкування можуть виникати великі скупчення людей. Тому нам потрібно вжити спільних заходів, щоб мінімізувати кількість захворювань», – зазначив Прем’єр-міністр.

«Ми всі розуміємо – перед нами стоїть велика кількість викликів і завдань. І основний шлях їх вирішення – це, безумовно, всеохоплюючий діалог між державою та релігійною спільнотою, у тому числі між Кабінетом Міністрів України та Всеукраїнською радою Церков і релігійних організацій», – зазначив у розмові Прем’єр-міністр.

Фото з архіву

Департамент інформації УГКЦ

Джерело: http://news.ugcc.ua/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/