Головна

Про Сорок першу сесію Синоду Єпископів Києво-ГалицькогоВерховного Архиєпископства УГКЦ

29-30 жовтня 2008 року у Львові-Брюховичах відбулася Сорок перша сесія Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ. На сесійних засіданнях були присутні 17 членів Митрополичого Синоду та запрошений гість Преосвященний Владика Славомир (Мікловш), Єпарх Криживецький, що у Словенії, Хорватії та Боснії і Герцеговині.

Члени Синоду прийняли до відома виконання рішень Сорокової сесії Митрополичого Синоду та затвердили порядок денний, у якому було розглянуто питання про місійну діяльність нашої Церкви та проаналізовано результати діяльності Робочої групи з питань місійної діяльності УГКЦ. Синод розглянув у третьому читанні проект положення "Про статус медичного капелана в УГКЦ" та затвердив його. Було розглянуто питання про акцію проти поширення СНІДу та затверджено текст звернення з цього питання. Також розглядалось питання про перевірку суддівської системи у Верховному Архиєпископстві та заслухано звіт комісії, яка перевіряла цю галузь.

У складі блоку економічних питань було заслухано доповідь про створення пенсійного фонду "Покрова", про здійснені заходи для його популяризації та про заплановані заходи щодо розвитку його діяльності.

На сесійних засіданнях Синоду було обговорено питання протидії абортам в Україні. Окрім цього, було розглянуто питання про торжественне проголошення бл. священномученика Омеляна Ковча покровителем душпастирів Української Греко-Католицької Церкви та призначено оргкомітет такого проголошення. Також розглядалися питання про душпастирську обслугу у пенітенціарній системі та Збройних силах України; про реституцію церковної власності; про стан будівництва Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві та про відзначення 75-ти річчя Голодомору.

Наступну, Сорок другу сесію Митрополичого Синоду, одностайно було вирішено провести у грудні 2008 року Божого.

 

 

Секретаріат Синоду Єпископів
Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ

Постанови

Сорок першої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства
Української Греко-Католицької Церкви

Львів-Брюховичі, 29-30 жовтня 2008 року Божого

1. Прийняти "Положення про постійного капелана лікувальної установи".

2. Прийняти з внесеними поправками та доповненнями "Інструкцію щодо уділення Святих Таїнств та здійснення чинів постійним капеланом лікувальної установи" на однорічний випробувальний термін.

3. Затвердити з внесеними поправками та доповненнями текст листа проти поширення ВІЛ/СНІД та опублікувати його до кінця листопада.

4. Для належної організації Торжественного проголошення бл. священномученика Омеляна Ковча покровителем душпастирів Української Греко-Католицької Церкви створити організаційний комітет у такому складі: Владика Тарас (Сеньків), голова Оргкомітету, Владика Гліб (Лончина), член Оргкомітету, Владика Василь (Семенюк), член Оргкомітету.

5. Підтримати та всебічно сприяти належному проведенню відзначення 75-ти річчя Голодомору в Україні широко залучивши до цього можливості наших парохій: панахиди, запалення свічок у вікнах, дзвони, походи зі свічками на могили, популяризація листа Митрополита Андрея (Шептицького) з проханням про поміч голодуючим на Великій Україні, тощо.

6. Провести Сорок другу сесію Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви у грудні 2008 року Божого.

 

Ці постанови набирають чинності 21 листопада 2008 року Божого

Голова Синоду Єпископів
Києво-Галицького Верховного Архиєпископства

Української Греко-Католицької Церкви

+ Любомир

За матеріалами: http://www.ugcc.org.ua/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/