Головна

Парафія св.Миколая Чудотворця - Аскольдова Могила

Аскольдова студія малювання

Понеділок, 28 грудня 2020, 15:28

6985Звіт за листопад.

Студію малювання у листопаді місяці 2020 р.Б. відвідали одна дитина і четверо дорослих. Було проведено три із п'яти запланованих занять.

Опрацьовані теми:

1. Клаузура графічна: вправи, малюнок, листівка. Матеріали: кольорові ручки та кольоровий папір.

2. Перо-чорнило: прописи різними перами. Матеріали: прописи-вправи, папір, ручки-пера різних номерів, червоне, чорне, синє та бузинове чорнило.

Add a comment

Читати далі: Аскольдова студія малювання

 

«Дарунок від Тата» на Миколая

Понеділок, 14 грудня 2020, 20:15

C969209«Ой, хто, хто Миколая любить,

Ой, хто, хто Миколаю служить,

Тому святий Миколай,

На всякий час помагай,

Миколай!»

Add a comment

Читати далі: «Дарунок від Тата» на Миколая

 

Св. Миколай пам’ятає про кожну дитину

Понеділок, 07 грудня 2020, 20:53

59165205_nУже 6 років парафіяльна служба милосердя церкви св. Миколая Мирлікійського на Аскольдовій Могилі провадить проєкт «Дарунок від тата». Цьогоріч 53 дитини отримають подарунки від своїх батьків, які відійшли по вічну нагороду, виконуючи свій громадянський та військовий обов’язок – захист рідної країни від північного ворога-агресора Росії.

Відверто зізнатись, це чи не єдиний мораьно найважчий проєкт, який доводилось провадити нашим волонтерам, жертводавцям, доброчинцям. До сьогодні нам важко усвідомити, що уже стільки років поспіль діти втрачають своїх батьків через хворобливі амбіції плюгавого створіння, що вважає себе вершителем людських доль. Та маємо добре пам’ятати, що кожен стоятиме перед Всевишнім і даватиме звіт за ціле земне життя.

Add a comment

Читати далі: Св. Миколай пам’ятає про кожну дитину

   

Проєкт «Клуб 60+: Кожен рік як подарунок долі»

Середа, 02 грудня 2020, 12:34

DSC02463У неділю, 29 листопада, після ранішньої Літургії та звершення молитви на вервиці парафіянки нашої парафії провели зустріч в рамках проекту «Клуб 60+: Кожен рік як подарунок долі».

Зустріч відбулася в дуже теплій, душевній і духовній атмосфері. Наша мисткиня п. Ганна Шостак провела нам майстер-клас з петриківського розпису з елементами живопису та з використанням авторської техніки.

Add a comment

Читати далі: Проєкт «Клуб 60+: Кожен рік як подарунок долі»

 

Світла пам'ять рабу Божому Василю Німчуку

Вівторок, 01 грудня 2020, 09:21

FB_IMG_160560336019626 листопада в церкві Святого Миколая на Аскольдовій могилі в третю річницю пам'яті поминали молитвою професора Василя Васильовича Німчука - видатного українського мовознавця, члена-кореспондента НАН України, одного з перших парафіян нашого храму. Бувши вихідцем із Закарпаття, В.В. Німчук усе своє життя зберігав зв'язок із рідною серцю малою батьківщиною. Але водночас брав активну участь у розбудові культурного і наукового життя Києва і цілої України. Саме завдяки йому побачили світ найважливіші пам'ятки української мови, а насамперед найдавніші Євангелія, що засвідчують риси української мови. Василь Васильович дуже любив свою Греко-Католицьку Церкву, у часи заборон зберігав у серці віру своїх батьків, а коли УГКЦ вийшла з підпілля, активно долучився до її розвитку.

Add a comment

Читати далі: Світла пам'ять рабу Божому Василю Німчуку

   

Сторінка 5 з 110

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/