Головна

Тема номера

«Взаємна повага і любов є ліками, які здатні загоїти болючі рани геноцидів», – Глава УГКЦ

Вівторок, 29 вересня 2020, 14:33

his-beatitude-29-09-2020Українці, як і євреї, вірмени та поляки, є постгеноцидальною нацією, і рани, спричинені геноцидами, ще болять. Відповідальними за те, щоби зціляти ці рани, є саме релігійні діячі. Юдеям, православним, католикам, греко-католикам Господь Бог дає сьогодні ліки, щоб лікувати ці рани. І такими ліками є взаємна повага і любов. Про це сказав Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, у спецпроекті телеканалу ICTV.

Add a comment

Читати далі: «Взаємна повага і любов є ліками, які здатні загоїти болючі рани геноцидів», – Глава УГКЦ

 

Блаженніший Святослав про Блаженнішого Любомира: «Єдина Київська Церква в єдиному патріархаті є його мрією і заповітом»

Четвер, 24 вересня 2020, 18:11

img_0842-12fd0Єдина Київська Церква в єдиному патріархаті, без взаємного поборювання, але з діленням тими дарами, які ми назбирали по дорозі до цієї єдності, є мрією Блаженнішого Любомира і його заповітом для всіх нас. Про це сказав Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, у рамках проєкту «Прилучитися до великого», розповідаючи про роль Любомира Гузара в розбудові УГКЦ та зміцненні Церкви в Україні.

Add a comment

Читати далі: Блаженніший Святослав про Блаженнішого Любомира: «Єдина Київська Церква в єдиному патріархаті є його мрією і заповітом»

 

Різдво Пресвятої Богородиці — день всесвітньої радости

Понеділок, 21 вересня 2020, 09:57

CPV6zugWwAEz3MoПрихід на світ тієї, що мала бути Божою Матір’ю, є особливим джерелом радости для її батьків, Йоакима й Анни, для неба, для землі і всього створіння. Цю духовну радість з Різдва Богородиці підкреслюють різні святі Отці. Святий Андрій Критський у своїй проповіді на цей празник величає Пресвяту Богоматір як ту, через яку сповнилися всі пророцтва і прообрази Старого Завіту. І гідно звеличивши її найкращими похвальними титулами, він взиває до участи в радості небо, землю, море і всяке створіння та закінчує словами: “Бо сьогодні родилася дитина, від якої спасення Христос Бог і Слово, який був і приходячи перебуває на віки”. А святий Йоан Дамаскин у проповіді цього дня каже: “День Різдва Богородиці є днем всесвітньої радости, бо через Богородицю увесь людський рід обновився і смуток праматері Єви перемінився у радість”.

Add a comment

Читати далі: Різдво Пресвятої Богородиці — день всесвітньої радости

   

«Без мудрості – дорога в нікуди»

Четвер, 17 вересня 2020, 07:46

swiatoslaw_nashe_slovoКуди б не прямувала людина, передумовою успішної мандрівки завжди залишається чітке розуміння напрямку: кожен успіх вимагає усвідомленої цілі

Без мудрості, без орієнтації на об'єктивні універсальні цінності, людина і людські суспільства приречені на тривалі пошуки себе та власного місця під сонцем. Ціннісна дезорієнтація веде у нікуди.

Add a comment

Читати далі: «Без мудрості – дорога в нікуди»

 

Коли немає часу на мертвих — виходить, немає діла і до живих

Субота, 12 вересня 2020, 20:59

unnamedЧи потрібен українцям власний національний пантеон, чи потрібно увічнювати пам'ять захисників України як з минулих часів, так і з близького сьогодення? Практично будь-який задум, що потребує клопіткої праці і волі до реалізації, часто наражається на українське "не на часі". Чимало задумів, реформ і важливих для держави починань так і не реалізовуються зовсім не через брак коштів чи суспільного консенсусу, а через відсутність бажання і волі до змін: "не на часі" триває роками...

Add a comment

Читати далі: Коли немає часу на мертвих — виходить, немає діла і до живих

   

Сторінка 9 з 148

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/