Головна

Милосердя

«Подумаймо, як виглядає сьогодні життя сучасних скитальців»

П'ятниця, 05 лютого 2016, 23:52

guzar_liubomyr_7376Часто так буває, що деякі уривки зі Святого Письма, зокрема із Євангелія, котрі описують певні події, ми сприймаємо поверхово, тобто ми їх не заперечуємо, але й не беремо собі до серця, не переживаємо того, що прочитали чи почули. Думаю, одним із таких текстів є, власне, розповідь про втечу до Єгипту.

Останніми днями, на свята, ми згадували багато гарних подій, пов’язаних із життям Ісуса Христа в перші дні, місяці чи навіть роки Його перебування на землі. Сьогодні ми читали про те, що в певний момент обставини склалися так, що Йосиф мусів узяти Марію та Ісусика й утікати з ними до Єгипту.

Add a comment

Читати далі: «Подумаймо, як виглядає сьогодні життя сучасних скитальців»

 

Маленький крок на зустріч до Милосердя

П'ятниця, 05 лютого 2016, 00:17

1254Після відвідування на при кінці січня поранених у госпіталі Прикордонної служби, та спілкування з пораненими Петром і Олександром нас дуже зворушили слова Петра: «Українці вважають, що ми захищаємо владу а не Україну, і Ви знаєте це так прикро слухати. Люди не усвідомлюють, що ми захищаємо там рідну землю, щоб ці події не розгорнулись в інших регіонах. У мене складається таке враження що ми інші, нас бояться, ми не потрібні і від цього стає дуже страшно».

Після розмови із захисниками, ми засмутились…

Add a comment

Читати далі: Маленький крок на зустріч до Милосердя

 

солідарні у всьому крім гріха

Четвер, 05 листопада 2015, 11:15

social_days_001З таким гаслом 4 листопада у Київському слідчому ізоляторі відбулася акція «Суспільні дні у в'язниці» для жінок і для неповнолітніх. Волонтери, безпосередні учассники доброчинної збірки, самі передали пакунки індивідуальних засобів гігієни, що були принесені вірянами в громадах УГКЦ у Києві. В рамках акції було зібрано 53 індивідуальні пакети, а решта пакетів сформовано на кошти, пожертвувані в громаді Св. Василія Великого. Допомогу отримали 152 жінки, з них 4 перебувають у санчастині. А також 17 неповнолітніх. Одна жінка приступила до Св. Сповіді. Принцип акції «від особи до особи» дав свої найщиріші плоди. Слова, що це зворушило ув'язнених, не зможуть передати й сотої долі переживань, які супроводжували цю подію. Натхнеником і координатором цієї події став брат Павло Загороднов. Add a comment

Читати далі: солідарні у всьому крім гріха

   

Ярмарок вареників у БФ «Карітас Київ»

Неділя, 01 листопада 2015, 23:27

unnamed«30 жовтня 2015 в Благодійному фонді "Карітас Київ" відбувся Ярмарок вареників, що стало фінальним кроком реалізації міні-проекту "Фінансова грамотність з дітьми та батьками з малозабезпечених неповних сімей та їх соціальний супровід". Ідея проведення цього заходу належить дітям, які більше року відвідували курси фінансової грамотності задля формування якісно нового рівня усвідомлення значення грошей та вміння ними користуватись, як важливим ресурсом розвитку особистості», - повідомляє Олена Федай, соціальний працівник БФ «Карітас Київ».

Add a comment

Читати далі: Ярмарок вареників у БФ «Карітас Київ»

 

Навіщо благодійність

Субота, 25 липня 2015, 22:14

654Навіщо подавати милостиню в цивілізованому суспільстві? Я не проти благодійницького складу мислення. Не дай Боже, щоб ми коли-небудь зачерствіли до потреб ближнього. Людське співчуття є занадто тонкою матерією, щоб перетворитися на холодний розрахунок. Можна сказати, що більшість великих досягнень мали мотивом людське співчуття. Саме щоб допомогти людям, беруться за всі  відомі справи створення нових видів послуг.

Add a comment

Читати далі: Навіщо благодійність

   

Сторінка 7 з 17

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/