Головна

Християнське вчення

«Символ віри»: про другий славний прихід Ісуса Христа і страшний суд

П'ятниця, 26 лютого 2021, 11:55

40__2_У 40-му випуску відеопроєкту «Блаженніший Святослав: #доступно_про_важливе» Глава УГКЦ роздумав над сьомим членом «Символу віри»: «І вдруге прийде зі славою судити живих і мертвих, а його царству не буде кінця». Нижче пропонуємо текстову версію катехизи.

Слава Ісусу Христу!

Дорогі в Христі брати і сестри, продовжуємо нашу з вами захоплюючу мандрівку членами «Символу віри», які ми отримали від апостолів через отців Вселенських соборів у Нікеї та Царгороді. Сьогодні ми з вами роздумаємо над сьомим членом «Символу віри», який каже, що той Господь, в якого ми віруємо, знову прийде у славі судити живих і мертвих, а його царству не буде кінця. Що означають ці слова? Який зміст нашому з вами життю, нашій з вами мандрівці до неба, цей «Символ віри» освітлює і надає?

Add a comment

Читати далі: «Символ віри»: про другий славний прихід Ісуса Христа і страшний суд

 

«Символ віри»: куди саме вознісся Ісус Христос і що таке правиця Отця?

Понеділок, 15 лютого 2021, 15:10

his-beatitude-39-2У 39-му випуску відеопроєкту «Блаженніший Святослав: #доступно_про_важливе» Глава УГКЦ роздумав над шостим членом «Символу віри»: «І вознісся на небо, і сидить праворуч Отця». Нижче пропонуємо текстову версію катехизи.

Слава Ісусу Христу!

Дорогі в Христі брати і сестри, продовжуємо нашу мандрівку апостольським «Символом віри», який нам передали Отці Нікейського і Царгородського Вселенських Соборів. Сьогодні розглянемо шостий член цього «Символу віри», котрий нам каже, що ми віримо в нашого Спасителя, який вознісся на небо і сидить праворуч Отця. Що означають ці слова? Що вони нам об’являють? Чому вони такі важливі для того, щоби правильно вірити, відповідно до апостольського передання і нашої святої Традиції?

Add a comment

Читати далі: «Символ віри»: куди саме вознісся Ісус Христос і що таке правиця Отця?

 

«Символ віри»: значення події Воскресіння Ісуса Христа для віруючої людини

Середа, 10 лютого 2021, 11:11

his-beatitude-38-2У 38-му випуску відеопроєкту «Блаженніший Святослав: #доступно_про_важливе» Глава УГКЦ роздумав над п’ятим членом «Символу віри»: «І воскрес у третій день, згідно з Писанням». Нижче пропонуємо текстову версію катехизи.

Христос народився!

Дорогі в Христі брати і сестри, продовжуємо нашу духовну мандрівку шляхами віри апостолів, учителів Церкви, – шляхами нікейсько-царгородського «Символу віри». Сьогодні я запрошую вас роздумати над п’ятим членом «Символу віри», який так урочисто, мало не радісним співом, каже нам про те, що Христос воскрес у третій день, згідно з Писанням.

Add a comment

Читати далі: «Символ віри»: значення події Воскресіння Ісуса Христа для віруючої людини

   

«Символ віри»: чому Христос пішов на страждання, розп'яття і смерть?

П'ятниця, 05 лютого 2021, 13:17

his-beatitude-37-2У 37-му випуску відеопроєкту «Блаженніший Святослав: #доступно_про_важливе» Глава УГКЦ роздумав над четвертим членом «Символу віри»: «І був розп’ятий, і страждав, і був похований». Нижче пропонуємо текстову версію катехизи.

Христос народився!

Дорогі в Христі брати і сестри, продовжуємо нашу духовну мандрівку дорогами «Символу віри», який ми співаємо як молитву «Вірую» в кожній Божественній Літургії. Сьогодні ми розглянемо четвертий член «Символу віри», що каже: «Він [Ісус Христос] був розп'ятий за нас за Понтія Пилата, і страждав, і був похований».

Add a comment

Читати далі: «Символ віри»: чому Христос пішов на страждання, розп'яття і смерть?

 

«Символ віри»: Ісус Христос – Бог чи людина?

Середа, 27 січня 2021, 10:27

his-beatitude-36-2У 36-му випуску відеопроєкту «Блаженніший Святослав: #доступно_про_важливе» Глава УГКЦ роздумав над третім членом «Символу віри»: «Він задля нас, людей, і нашого ради спасіння зійшов із небес, і воплотився з Духа Святого і Марії Діви, і став чоловіком». Нижче пропонуємо текстову версію катехизи.

Христос народився!

Дорогі в Христі брати і сестри, продовжуємо нашу духовну мандрівку нікейсько-царгородським «Символом віри», спадщиною, яку ми отримали від наших апостолів і в якій живемо і повчаємося сьогодні. Ми маємо обов’язок передати повноту цієї апостольської віри наступним поколінням віруючих людей.

Add a comment

Читати далі: «Символ віри»: Ісус Христос – Бог чи людина?

   

Сторінка 3 з 117

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/