Головна

Світ

Папа: Любов є рушієм віри, а віра – винагорода любові

Понеділок, 21 серпня 2017, 20:05

reuters2326941_articoloУсі ми потребуємо зростання у вірі та скріплення нашої довіри до Ісуса, а допомогою в цьому є уважне щоденне слухання Божого слова, участь у Святих Тайнах, особиста молитва та діла милосердя. На це вказав Папа Франциск, коментуючи перед проказуванням молитви «Ангел Господній» у неділю, 20 серпня 2017 р., євангельську розповідь про чудо, яке Ісус вчинив для жінки-ханаанянки, що була чужинкою для юдеї.

Ця біблійна подія відбулася під час того, як Ісус прямував до міст Тиру та Сидону, що на півночі від Галилеї. В дорозі до Нього наблизилася ханаанянка, благаючи зцілити її доньку, яку «біс мучить страшенно». В першу мить здається, що Господь не слухає цього волання, сповненого болем, спонукаючи учнів втрутитися й заступитися за неї.

Add a comment

Читати далі: Папа: Любов є рушієм віри, а віра – винагорода любові

 

Всесвітній рух робітників-християн: Ні суспільному виключенню

Середа, 16 серпня 2017, 17:59

RV26834_ArticoloГлибока стурбованість з огляду на брак місць гідної праці, на непостійність стосунків між роботодавцем та працівником, невпевненість щодо майбутнього світу праці, що породжує фрустрацію, тугу й депресію: ці та інші теми увійшли до підсумкового документу Генеральної Асамблеї Всесвітнього руху робітників-християн, яка у липні 2017 р. зібрала в іспанському місті Авілі представників християнських робітничих рухів із 42 країн. Приблизно 120 делегатів обмінялися думками щодо економічної ситуації та кризи зайнятості у світі.

У підсумковому комюніке Всесвітнього руху робітників-християн, який відзначає своє 50-річчя, зазначається: «Нашим викликом є й надалі євангелізувати світ праці, звіщаючи добру новину, яка включає також і проект гуманізації, приготований Богом для кожної людини, ставлячи її, що створена на Його образ і подобу, в центрі всіх турбот».

Add a comment

Читати далі: Всесвітній рух робітників-християн: Ні суспільному виключенню

 

Друге життя українського Студіону в Римі в рік пам’яті Патріарха Йосифа Сліпого

П'ятниця, 02 червня 2017, 11:28

2a603e4Знаменно, що в рік 125-тої річниці з дня народження блаженної пам’яті Патріарха Йосифа Сліпого, розпочав повернення до життя монастир Св. Теодора Студита (“Студіон”), що знаходиться в околиці озера Альбано, поблизу містечка Кастель Гандольфо, біля Риму.

Коротко про історію цього монастиря, який за бажанням блаженної пам’яті митрополита Андрея Шептицького, як також і за велику частину його коштів, був придбаний блаженної пам’яті патріархом Йосифом Сліпим для монахів Свято-Успенської Унівськоі Лаври, небагатьом з яких вдалось в часи Другої Світової війни втекти від нищівного поневолення їхньої батьківщини тоталітарним Совєтським Союзом, що, руйнуючи, загнав у підпілля не лише монастирі, але цілу Греко-католицьку церкву.

Add a comment

Читати далі: Друге життя українського Студіону в Римі в рік пам’яті Патріарха Йосифа Сліпого

   

«Майбутні ви» - Папа Римський Франциск

П'ятниця, 28 квітня 2017, 08:11

d686fd5-papa-francysk-ted"Мені дуже подобається назва "Майбутні ви", тому що коли я дивлюся у завтрашній день, він заохочує почати діалог сьогодні, подивитися на майбутнє "через себе", – розповів Папа Франциск.

"Майбутні ви" означає, що прийдешнє твориться із різних "я", із зустрічей, оскільки життя вирує через наші стосунки з іншими. За останні кілька років я переконався, що існування кожного сильно пов'язане з іншими людьми: життя – це не час, який поступово минає, життя – взаємодія".

Add a comment

Читати далі: «Майбутні ви» - Папа Римський Франциск

 

Ми провели ніч у гробниці

Неділя, 23 квітня 2017, 09:18

dsc_0302Більшість людей, які відвідують Єрусалим щороку, не знають однієї старої традиції. Кожної ночі кілька паломників можуть залишитися в базиліці Гробу Господнього і брати участь в обрядах християн різних конфесій, які відправляються там. Вони зостаються у храмі, замкненими, аж до ранку, коли двері знову відчиняють для вірних базиліки.

Add a comment

Читати далі: Ми провели ніч у гробниці

   

Сторінка 9 з 56

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/