Головна

Історичні постаті у християнстві

Владика Богдан Дзюрах: «Закликаю вас в ім’я пам’яті Блаженнішого Любомира чинити добро і усміхатися навіть крізь захисні маски»

Понеділок, 01 червня 2020, 17:25

3_years

31 травня 2020 року виповнюється рівно три роки, як відійшов у вічність Блаженніший Любомир Гузар, колишній Глава УГКЦ, духовний батько та моральний авторитет України. Цю дату в Церкві згадували під час Архиєрейської Божественної Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового, яку очолив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

З Главою Церкви співслужили владика Богдан Дзюрах, секретар Синоду Єпископів УГКЦ, та владика Йосиф Мілян, єпископ-помічний Київської архиєпархії. Після Літургії в крипті собору відслужили Панахиду.

Add a comment

Читати далі: Владика Богдан Дзюрах: «Закликаю вас в ім’я пам’яті Блаженнішого Любомира чинити добро і усміхатися навіть крізь захисні маски»

 

Сто років від дня народження Святого Івана Павла ІІ. «Він відчував духовну близькість до України», – Глава УГКЦ

Понеділок, 18 травня 2020, 14:15

unnamed_46d9218 травня 2020 року католицький світ святкує століття з дня народження святого Івана Павла ІІ. Народжений у 1920 році, обраний єпископом Рима у 1978-му, помер у 2005-му і канонізований у 2014-му.

Святий отець Іван Павло ІІ втішається особливим привілеєм серед українців. Ми з великою любов’ю і шанобою називаємо його «наш папа».

Add a comment

Читати далі: Сто років від дня народження Святого Івана Павла ІІ. «Він відчував духовну близькість до України», – Глава УГКЦ

 

Папа: Іван Павло ІІ – муж молитви, близькості й справедливості-милосердя

Понеділок, 18 травня 2020, 11:56

cq5dam.thumbnail.cropped.750.422Святіший Отець відслужив Святу Месу в базиліці Святого Петра у Ватикані з нагоди сторіччя святого Івана Павла ІІ. Проповідуючи під час богослужіння, яке відбулося вівтарі, під яким спочивають його мощі, Папа Франциск ствердив, що понтифікат цього його святого попередника був Божими відвідинами Свого люду.

Сто років тому, 18 травня 1920 р., у Вадовіцах поблизу Кракова з’явився на світ Кароль Войтила – майбутній Папа святий Іван Павло ІІ. З нагоди цієї непересічної річниці Папа Франциск відслужив Святу Месу на гробі свого святого попередника в базиліці Святого Петра у Ватикані.

Add a comment

Читати далі: Папа: Іван Павло ІІ – муж молитви, близькості й справедливості-милосердя

   

«Не цілуйте рук, а краще виконуйте свою роботу». 7 історій про патріарха Йосифа Сліпого

Понеділок, 17 лютого 2020, 21:17

e480d316ab546a31Сьогодні, 17 лютого 2020 року, минає 128 років від дня народження патріарха Йосифа Сліпого. Секретар патріарха отець Іван Дацько у коментарі сайту «Твоє місто» розповідає про його стосунки з Андреєм Шептицьким, характер і харизму, а також чому зараз Йосиф Сліпий допомагав би пораненим військовим.

Знайомство з митрополитом Андреєм Шептицьким

Add a comment

Читати далі: «Не цілуйте рук, а краще виконуйте свою роботу». 7 історій про патріарха Йосифа Сліпого

 

Андрій Бандера – патріот, якого вбили за любов до України

П'ятниця, 14 лютого 2020, 15:23

Bandera_Andrij.2Андрій Михайлович Бандера – священик УГКЦ, капелан, культурно-громадський діяч, політик Західноукранської Народної Республіки. Батько Степана, Богдана, Василя, Володимири, Марти-Марії, Оксани, Олександри Бандер. Їхнє прізвище стало не тільки символом непокори режиму, а й символом патріотизму.

Андрій народився 11 грудня 1882 року в місті Стрий на Львівщині. Там же здобував і початкову освіту, по закінченню якої вступив на теологічний факультет Львівського університету.

Add a comment

Читати далі: Андрій Бандера – патріот, якого вбили за любов до України

   

Сторінка 6 з 51

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/