Головна

Митецька сторінка

Відомі музиканти про віру, творчість і служіння

Середа, 13 січня 2016, 11:30

22-2-696x451"У мене немає фанатів, у мене є друзі. Коли ви дивитеся на фанів, як на друзів, тоді кожен об'єднується для однієї мети, якою є прославлення". - Кірк Франклін (Kirk Franklin)

"Я хочу бути відображенням Бога, як місяць, який, не маючи власного світла, відбиває світло сонця". - Кріс Томлін (Chris Tomlin)

"Одкровення Бога - паливо для вогню нашого поклоніння". - Метт Редман (Matt Redman)

Add a comment

Читати далі: Відомі музиканти про віру, творчість і служіння

 

Ліхтар у сніжному спомині

Вівторок, 27 січня 2015, 13:04

Нічний ліхтар зустрів мене привітним спомином. Я сиджу на сходинці у вечоровою порою. Світло згашене. Горить тільки ліхтар і жодного разу не кліпає своїм великим оком. Ніби намагається перелічити всі пухнасті сніжинки, котрі в повільному вальсі опускаються довкола його височезної ноги. Йому певно вже крутиться в голові, мерехтить в очах, але саме дійство його настільки захопило, що він і не рахується з часом, і сон його не бере, і здається, він вже сам вийняв довжелезну ногу із землі і підтанцьовує у ритмі нечутного вальсу.

Add a comment

Читати далі: Ліхтар у сніжному спомині

 

Таємниця музики

Вівторок, 04 листопада 2014, 11:54

Музика має унікальну силу, бо вона здатна надихнути людське серце на шляхетні вчинки. Це загальновизнаний факт. Музиці часто надається особливе місце серед інших видів мистецтва. Вважається, що будь-яке мистецтво прагне стати музикою.

Вона супроводжує нас усюди, але що дивно, музиці на практиці приділяється менше уваги й поваги, ніж будь-якому іншому мистецтву. Більшість людей звикли витрачати свій час на перегляд фільмів, рідко хто просто слухає музику, зазвичай вона служить приємним або стимулюючий фоном. Насправді музика сприймається саме так через свою швидкоплинну й «нематеріальну» природу, звертаючись лише до одного з чуттів.

Add a comment

Читати далі: Таємниця музики

   

«Феномен гумору та сміху в культурно-релігійному контексті» - частина ХV

Понеділок, 18 серпня 2014, 13:58

Висновки роботи

У даній дипломній роботі було досягнуто поставлених завдань: було розглянуто обрані для аналізу поняття, також висвітлено їх у культурному контексті (релігійному та часовому зрізі). Відповідно, найбільше уваги було акцентовано на феномені гумору та сміху. Також було розглянуто дотичні поняття, серед яких: іронія, дотеп, комічне, «сальність», насмішка, глузування, жарт, радість. Для цього було опрацьовано джерела та матеріали: Е. Канта, А. Бергсона, З. Фрейда, С. Халлівела, С. К’єркегора, Дж. Тамера, С. Аверінцева, Л. Карасьова, Й. Золотоустого, Д. Куюнжича, Х. Плеснера.

Add a comment

Читати далі: «Феномен гумору та сміху в культурно-релігійному контексті» - частина ХV

 

«Феномен гумору та сміху в культурно-релігійному контексті» - частина ХІV

Неділя, 17 серпня 2014, 13:37

Отож, тепер перейдемо до наших висновків. І як завше, бажаю приємного вам прочитання!

Аналіз анкетування «Сміх як феномен» серед студентів Національного університету «Києво-Могилянська Академія».

Саме анкетування варто розглядати як емпіричний виміру феномену сміху. Дане опитування було проведене у січні-лютому 2013 р. серед студентів НаУКМА, в котрому взяли участь близько ста респондентів.

Add a comment

Читати далі: «Феномен гумору та сміху в культурно-релігійному контексті» - частина ХІV

   

Сторінка 6 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/