Головна

Милосердя

Карітас – не просто гуманітарна організація, але – свідчення Христа

Середа, 13 травня 2015, 22:05

«Той, хто здійснює місію Карітасу, той не є просто виконавцем, але – свідком Христа».

Коментуючи біблійну розповідь про те, як апостоли Павло і Сила були покарані бичуванням та вкинені до в’язниці у Филиппах, але вночі зчинився землетрус і відчинилися всі двері, через що наглядач хотів вчинити самогубство, але стриманий Павлом здобув ласку навернення, Святіший Отець звернув увагу на те, що цей чоловік відразу вчинив «суттєві кроки шляху віри та спасіння». Тобто, «разом із рідними вислухав Боже слово, обмив рани Павла та Сили, прийняв Хрищення з усіма домашніми і запросив Павла та Силу до свого дому, приготував їм трапезу».

Add a comment

Читати далі: Карітас – не просто гуманітарна організація, але – свідчення Христа

 

Щирість в наш час

Вівторок, 31 березня 2015, 22:15

Володимир (37 років), м. Дніпродзержинськ. На війну потрапив під час третьої мобілізації, воював під Дебальцевим, в оточенні пробув 45 днів.

Згадка про військові будні: кожні 2 години чергування, вільний час, сон, і так щодня. Їли зазвичай сухпайок, (який їм привозили волонтери), не було можливості готувати їжу.

Add a comment

Читати далі: Щирість в наш час

 

БФ «Карітас-Київ» інвалідам та людям літнього віку надав засоби реабілітації

Вівторок, 03 березня 2015, 00:00

«Інваліди та люди літнього віку, які потребують засобів реабілітації і засобів пересування отримали одно та чотириопорні палички, ходунки, підлокітні та пахові милиці, інвалідні візки. Разом – це 315 шт. Така можливість виникла завдяки багатьом благодійникам з України та з поза її меж, які допомогли коштами, або ж і самими засобами реабілітації», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас Київ».

Add a comment

Читати далі: БФ «Карітас-Київ» інвалідам та людям літнього віку надав засоби реабілітації

   

Невідомий шлях, чи шлях у невідомості…

Середа, 25 лютого 2015, 23:24

08 лютого 2015 р., о. Ігор, нам передав в’язані шкарпетки від бабці Марії із Карпат для поранених хлопців.

Наша екуменічна спільнота, Олександр, Василина і Марія, вперше вирішили завітати до Психіатричного відділення в військовому шпиталі на Печерську.

Подзвонили ми в дзвіночок (там всі двері закриті на ключ), до нас вийшов черговий лікар не представився, проте спитав хто ми такі, попросив показати посвідчення Волонтерів, на що ми відповіли, що у нас ніяких посвідчень не має, хіба що можемо показати паспорт, врешті нас пропустили всередину. Ми попросили запросити до нас чотирьох хлопців (були чотири пари шкарпеток). До нас вийшли три хлопці: Валерій, Павло і Юрій, від шкарпеток відмовились, попросили передати на війну бо там вони насправді дуже потрібні, а в лікарні у них все є.

Add a comment

Читати далі: Невідомий шлях, чи шлях у невідомості…

 

Розповідь – спогади про поранених Героїв

Середа, 04 лютого 2015, 23:09

Ми, сестра Василія, згромадження василіянок, Провінція Святого архистратига Михаїла, Василина та Марія Томишинець, парафіянки церкви св. Миколая Мирлікійського на Аскольдовій Могилі, відвідуємо поранених наших Герої у Київському клінічному військовому госпіталі на Печерську.

Хочемо поділитись із Вами свідченнями Героїв, про Божу присутність під час перебування на війні, незламну Віру, справжній героїзм, Любов до Батьківщини та своїх побратимів. Ці свідчення скупі, без красномовства, але настільки глибокі і проникливі, що цю присутність Бога бачиш у їхніх очах, серцях, душах.

Add a comment

Читати далі: Розповідь – спогади про поранених Героїв

   

Сторінка 8 з 17

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/