Головна

Християнське вчення

5 цікавих фактів про просфору

Четвер, 30 січня 2020, 12:23

1-13Просфора – богослужбовий хліб, який використовується під час Літургії для Євхаристії, та для поминання під час проскомидії живих і спочилих. Випікається з пшеничного борошна, води і солі.

На просфорі розміщується зображення хреста з написом ІС.ХС.– НІ.КА. (Ісус Христос – Переможець), а також зображення Пресвятої Богородиці.

Add a comment

Читати далі: 5 цікавих фактів про просфору

 

Як пояснити дітям Євангеліє за допомогою десяти слів?

Середа, 29 січня 2020, 09:21

child_bible-563x353Чому нам буває так складно ділитися Доброю Новиною з дітьми? Іноді страшно почати, а іноді ми просто не знаємо, як і про що говорити. Ось три поради і один метод, які спростять це завдання.

Не ускладнюйте. Суть Євангелія насправді досить проста, але ми схильні ускладнювати її. Не потрібно.

Не відволікайтеся. Набагато простіше пробігтися мимохідь по сторінках Біблії, як це люблять робити діти. Але Євангеліє занадто важливе, тому зосередьтеся.

Add a comment

Читати далі: Як пояснити дітям Євангеліє за допомогою десяти слів?

 

Як поводитися у храмі?

П'ятниця, 17 січня 2020, 15:11

8624753159Інколи можна почути таку думку: «Я не йду до храму, бо не знаю як там поводитися». Яким чином людина може виправити цю ситуацію? Найперше, повинна захотіти навчитися, тобто виявити бажання знати. Звідки може знати? Хто повинен навчити, пояснити, виправити? Звичайно священик, який покликаний навчати і, зокрема, правила поведінки у храмі.

Тому зараз я старатимуся написати деякі  правила гідної поведінки у храмі, хоча розумію, що відповідь не буде вичерпною. Найперше тому, що неможливо описати всі ситуації, які можуть трапитися, а по-друге, тому що кожен храм, місто чи село має свої особливості, які, інколи, варто було би, змінити, прислухавшись до навчання Церкви…

Add a comment

Читати далі: Як поводитися у храмі?

   

Папська Біблійна Комісія приготувала дослідження про людину в світлі Біблії

Середа, 18 грудня 2019, 15:03

buonarrotyНа прохання Папи Франциска, Папська Біблійна Комісія приготувала систематичне дослідження про антропологічне бачення Святого Письма.

«Ким є людина?». Цим запитанням пронизані всі книги Біблії, від Буття до Одкровення. Це запитання, що виразно поставлене у 8 Псалмі, Папська Богословська Комісія обрала як заголовок дослідження, яке проводилося вперше. Йдеться про систематичний антропологічний аналіз Святого Письма. Книга побачила світ у Ватиканському книжковому видавництві.

Add a comment

Читати далі: Папська Біблійна Комісія приготувала дослідження про людину в світлі Біблії

 

Плани людські і план Божий

П'ятниця, 13 грудня 2019, 18:25

bvn6hj656hg3w3fЛюдині властиво мислити, аналізувати, планувати. Це – велика її перевага перед іншими живими створіннями. Але, щоб ці процеси були ефективними і не обернулися проти неї самої, слід свої плани підпорядковувати плану Божому.

Перед Своєю хресною жертвою Ісус як людина ще хотів жити, діяти, навчати, зціляти. Апостоли взагалі планували розподіл посад в Його уряді, який, як гадали, утвердиться внаслідок майбутнього перевороту. Однак гору взяло слово: «Отче мій, коли ця чаша не може минути, щоб я її не пив, хай буде твоя воля!» (Мт 26,42). І спасіння світу звершилось.

Add a comment

Читати далі: Плани людські і план Божий

   

Сторінка 6 з 117

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/