Головна

Християнське вчення

Каплички, якими вони бувають та чим відрізняються від церков і храмів

Понеділок, 08 липня 2013, 16:35

Кожний із нас неодноразово бачив ці маленькі церкви без вівтаря, чув слова – капелла та капличка і напевне задумувався над тим чому люди будують їх, ці невеликі та схожі на церкви будівлі, у чому відмінність капличок від церков, а головне чи справді вони є такими ж енергетично сильними місцями як храми та церкви освячені патріархатом, мощами святих та чудодійними іконами?В цій статті ми намагатимемось дати Вам відповіді на ці запитання. Сподіваємось, що наша розповідь про каплички сподобається і буде корисною для Вас.

Отже – Капличка. Згідно енциклопедії – це невелика християнська будівля без спеціального приміщення для вівтаря. А ось церква та сам народ здатні розповісти нам про ці будівлі значно більше.

Add a comment

Читати далі: Каплички, якими вони бувають та чим відрізняються від церков і храмів

 

Що таке відпуст (індульгенція)?

Четвер, 20 червня 2013, 11:14

відпуст

Церква вважає гріх смертельно небезпечним духовним захворюванням, яке можна порівняти з такими фізичними хворобами, як рак, СНІД, або з наркотичною залежністю.

Особливість цього духовного захворювання полягає в тому, що сама людина свідомо і добровільно вводить його в себе - як і в разі використання наркотиків. Спочатку людина відчуває задоволення, але потім незрима сила послідовно руйнує людський організм і, зрештою, - знищує його...

Add a comment

Читати далі: Що таке відпуст (індульгенція)?

 

о. Еміліан Ковч. Чому наші від нас утікають?

Понеділок, 17 червня 2013, 23:37

Нижче публікуємо працю о. Омеляна Ковча "Чому наші від нас утікають?". Книга написана 1932 року та вийшла друком "з одобрення духовної власти". Ця невеличка за обсягом брошура є плодом свого часу. Блаженний о. Омелян Ковч розмірковує в ній над тим, чому греко-католики покидали свою рідну Церкву та приєднувались до Латинської Церкви чи інших віросповідань. Уважний читач знайде багато з цих аргументів неактуальними сьогодні, проте деякі з тих проблем, на які вказував автор, існують по сьогодні.

Add a comment

Читати далі: о. Еміліан Ковч. Чому наші від нас утікають?

   

Неділя сліпородженого

Субота, 08 червня 2013, 10:30

Рим, СС – 05.04.2013 Сліпонародженого (Ів. 9: 1-38)

Фрагмент Євангелії про сліпородженого добре відображає характер фарисеїв та їм подібних, і одночасно показує, що звичайна людина своєю простотою і щирістю може виявити їх лицемірство. Головною особою євангельської події є сліпонароджений – людина, яка ніколи і нічого в своєму житті не бачила. Господь зустрічає його, оздоровляє - повертає йому зір… Крім, суто фізичного і тілесного значення, ця подія має також і символічне значення. А саме, Господь Ісус Христос є тим, хто дає прозріння, хто повертає світло людським очам. Дає їм світло Боже…

Add a comment

Читати далі: Неділя сліпородженого

 

Перенесення мощів св. Миколая Чудотворця з Мир до міста Барі

Середа, 22 травня 2013, 13:35

Перенесення мощів св. Миколая Чудотворця з Мир до міста Барі

В XI столітті грецька імперія переживала важкий час. Турки спустошували її володіння у Малій Азії, розоряли міста і села, вбивали їх жителів, і супроводжували свої розбійні напади зневагою святих храмів, мощів, ікон і книг. Мусульмани робили замах знищити мощі святителя Миколая, глибоко шанованого всім християнським світом.

Осквернення святинь обурювало не тільки східних, але і західних християн. Особливо побоювалися за мощі святителя Миколая християни в Італії, серед яких було багато греків.

Add a comment

Читати далі: Перенесення мощів св. Миколая Чудотворця з Мир до міста Барі

   

Сторінка 103 з 117

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/