Головна

Християнське вчення

Зіслання Святого Духа. П'ятидесятниця

Субота, 02 червня 2012, 22:31

 

Коротка історія

Світлий празник Пасхи завершується не менше світлим і великим празником Святої П’ятдесятниці. По Христовому Різдві і Воскресінні цей празник належить до найбільших празників нашого церковного року. Зіслання Святого Духа це - наче вінець і печать на ділі спасіння людського роду, що його доконав Божий Син. В дні св. П’ятдесятниці сам Святий Дух помазує апостолів на проповідників Христового Благовістя. В дні Зіслання Святого Духа родиться і починає діяти Христова Церква. Святий Дух її провадить, просвічує, освячує і зберігає на дорозі правди.

Add a comment

Читати далі: Зіслання Святого Духа. П'ятидесятниця

 

Благовіщення Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії

Четвер, 29 березня 2012, 21:06

Коротка історія

Святкування Благовіщення почалося у Східній Церкві в кінці IV або на початку V ст. Цісар Маврикій (582-602) робить цей празник обов'язковим у цілій державі. У перші століття цей празник уважався Господським, як на Сході, так і на Заході. На це вказують його первісні назви: Христове Зачаття, Благовіщення про Христа, Початок відкуплення, Благовіщення, Благовіщення ангела Марії, День Поздоровлення, День або празник Благовіщення. Щойно в VII віці усталюється сьогоднішня назва для цілої Східної Церкви: Благовіщення Пресвятої Богородиці, а сам празник належить до Богородичних.

Add a comment

Читати далі: Благовіщення Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії

 

Усікновення чесної голови св. Івана Христителя

Середа, 07 вересня 2011, 23:04

Тропар та кондак

Тропар, глас 2: Пам'ять праведного з похвалами, і тобі вистачає свідчення Господнє, предтече, бо ти показався воістину і від пророків чесніший, бо у струях сподобився хрестити Проповіданого. Тому за істину пострадав ти, радуючися, благовістив ти і тим, що в аді, Бога, явленого в тілі, що взяв гріх світу і подає нам велику милість.

Слава: Кондак, глас 5: Предтечі славне усікновення було якось божественним задумом, щоб і тим, що в аді, проповів Спасове пришестя. Нехай, отже, ридає Іродія, що випросила беззаконне вбивство, бо возлюбила не закон божий, ні живий вік, але - лукавий і дочасний.

Add a comment

Читати далі: Усікновення чесної голови св. Івана Христителя

   

Успіння Пресвятої Богородиці

П'ятниця, 26 серпня 2011, 22:47

Коротка історія

Наш церковний рік не тільки багатий на різні Богородичні празники, але він також ними починається і завершується. Його відкриває празник Різдва Пресвятої Богородиці, а завершує її славне Успіння, що в наших літургійних книгах має таку величну назву: „Успіння Пресвятої славної Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії".

Add a comment

Читати далі: Успіння Пресвятої Богородиці

 

Хресне батьківство? Що це?

П'ятниця, 05 серпня 2011, 16:59

Св. Тайну Хрещення на Аскольдовій Могилі можна замовити кожної неділі в розмові з батьками чи хресними, по телефону 5703290  0504473157 0674068933 чи e-mail Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Св. Тайну Хрещення звершує адміністратор парафії, його сотрудники, заохочуємо запрошувати знайомих з родини священиків.

(Підготовлено за матеріалами о. Віталій Тарасенко) з особливостями нашої парафії УГКЦ св. Миколая чудотворця на Аскольдовій Могилі

митрофорний протопресвітер Ігор Онишкевич - адміністратор.

Add a comment

Читати далі: Хресне батьківство? Що це?

   

Сторінка 108 з 117

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/