Головна

Історичні постаті у християнстві

Вшанування Святих Мощей Святого Верховного Апостола Петра в Успенському храмі м. Рахова Приурочене 98-літтю з дня народження владики Івана Маргітича

Четвер, 31 січня 2019, 03:45

20 січня 2019 року християни м. Рахова та багатьох околиць мали щасливу та рідкісну нагоду бути благословенними Святими Мощами Св. Верховного Апостола Петра на  Божественній літургії в Успенському храмі м. Рахова. Сталося це завдяки Отцю-Диякону Київської Архієпархії Петру Токачу, який і привіз до Успенського храму Святі Мощі та розповів про їх історію. Святу Літургію відправив місцевий парох о. Василь Носа у співслужінні Отця-Диякона Петра Токача. В кінці Літургії парох поблагословив Мощами всіх вірних, а потім урочистою процесією перенесли їх на Тетрапод для особистого вшанування, де кожен вірник отримав від Отця-Диякона ще й образок Святого Петра із молитвою та мощами.

Ця подія відбулася в Неділю після Просвіщення, яка пригадує нам повноту Богоявлення в усіх трьох особах  Святої Тройці і зобов’язує всіх християн позбуватися гріховної темряви світлом Христового Євангелія та нести це світло в усі закутини життя.

Add a comment

Читати далі: Вшанування Святих Мощей Святого Верховного Апостола Петра в Успенському храмі м. Рахова Приурочене 98-літтю з дня народження владики Івана Маргітича

 

Образ, Надія, Життя

Субота, 29 грудня 2018, 12:44

Перший і поки єдиний візит Понтифіка в незалежну Україну відбувся в 2001 році. Для Івана Павла II цей візит був особливою подією. Він досконально вивчив історію України, знав про репресії за часів тоталітарного режиму, в тому числі, і спрямовані проти християн, про голодомор .

Літургії Івана Павла II в Києві і Львові зібрали понад 2 мільйони українців. А з політичної точки зору цей візит Папи Римського в Україну, яка тільки готувалася відзначити перші 10 років своєї Незалежності, продемонстрував усьому світові, що наша країна прагне до інтеграції з Європою.

«Поділ християн на різні конфесії є одним з найбільших викликів нашого часу. Шлях, яким треба пройти, щоб досягти повного примирення, швидше за все, буде довгим, але досвід минулого дозволяє нам з надією дивитися в майбутнє », - говорив Іван Павло II українцям.

Add a comment

Читати далі: Образ, Надія, Життя

 

Молитва за прославу слуги Божого єпископа Івана Маргітича

Середа, 12 грудня 2018, 00:51

Add a comment
   

Келія Преподобниці Анастасії Римлянки (Солунської).

Неділя, 11 листопада 2018, 13:18

 В крипті нашої церкви Святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі родиною Ірини Квасниці та Олега Мотовільського облаштовано келію Преподобниці Анастасії Римлянки (Солунської).
Запрошуємо вірян до спільної молитви 11 листопада 2018 року  після кожної Служби Божої.

Життя і  страждання Святої преподобної мучениці

Анастасії Римлянки (Старшої)

/день пам’яті 29-30 жовтня (за старим стилем) – 11-12 листопада (за новим)/

Свята Анастасія Римлянка народилася 230 року в знатній родині в місті Римі. Преподобна мучениця Анастасія Римлянка у віці трьох років осиротіла і її взяла під своє заступництво настоятелька жіночого монастиря, на ім'я Софія. Свята Анастасія Римлянка була дуже гарна на вроду та ще більше ясніла красою своєї чистої душі, яку посвятила Небесному Обручникові. Молоду дівчину ув'язнили в час жорстокого переслідування християн за правління імператора Декія.

Add a comment

Читати далі: Келія Преподобниці Анастасії Римлянки (Солунської).

 

Паломництво до Риму

Четвер, 20 вересня 2018, 21:16

ПАТРІАРШИЙ ПАЛОМНИЦЬКИЙ ЦЕНТР

запрошує в паломництво до Риму

за маршрутом:

Львів – Марія Повч – Венеція – Рим – Ватикан – Будапешт – Егер – Львів

 Під час паломництва Ви візьмете участь в Архиєрейській Божественній Літургії, яку очолить Блаженніший Святослав у церкві Святих Сергія і Вакха в Римі з нагоди храмового свята.

 

Add a comment

Читати далі: Паломництво до Риму

   

Сторінка 8 з 51

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/