Головна

Спільнота

Бучанська Хресна дорога – в молитовну пам’ять невинно вбитих жертв у Бучі

Середа, 28 лютого 2024, 20:42

2 березня, в суботу, в м. Буча, вздовж вулиці Яблунська, відбудеться Хресна дорога в молитовну пам’ять жертв, закатованих у Бучі.

Хресна дорога розпочнеться о 12.00 від початку вулиці Яблунської (вул. Яблунська 2 – орієнтир дитячий садочок «ШКЕТ» (https://maps.app.goo.gl/6pTpdmwDL741jFZJ6), та передбачає 14 стацій (зупинок), на місцях, де трагічно загинули мирні мешканці, для молитовної згадки про їх подвиг.

Add a comment

Читати далі: Бучанська Хресна дорога – в молитовну пам’ять невинно вбитих жертв у Бучі

 

Третій четвер травня - День вишиванки в Україні.

Четвер, 18 травня 2023, 19:04

У ХІХ столітті Іван Франко почав поєднувати вишиванку з європейським костюмом і започаткував своєрідну моду. Сучасники згадували: "Де б він не з'являвся, неодмінно привертав увагу своїм піджаком та вишиваною сорочкою поміж пишних комірців та краваток". Науковці віднайшли, а вишивальниці відтворили вишиті сорочки цвіту української нації: Лесі Українки, Івана Франка, Тараса Шевченка, Миколи Садовського, Михайла Старицького, гетьманівни Скоропадської та інших достойників.
Це свято стало одним з улюблених мільйонами людей не лише в Україні.
Українську вишиванку називають кодом нації. З кожним роком цього дня вишиванки надягають усе більше людей не лише в Україні, а й по всьому світу.
Ідея свята належить студентці Чернівецького національного університету Лесі Воронюк. Вона ще в 2006 році запропонувала своїм одногрупникам прийти в університет в якийсь із днів у вишиванках. І вони це зробили не лише в 2006 р. Так і почалася традиція, яка підкорила всю Україну і величезну українську діаспору по всьому світу. Add a comment

Читати далі: Третій четвер травня - День вишиванки в Україні.

 

ЕМОЦІЇ НЕ МОЖУТЬ БУТИ ГРІХОМ, БО ВОНИ СТВОРЕНІ БОГОМ

Вівторок, 02 листопада 2021, 13:59

1_n-563x353Емоції  – це тілесна реакція на зовнішній подразник. До прикладу, якщо ми бачимо великого собаку, то відчуваємо страх. В нас немає вибору – це відбувається за замовчуванням, з моменту народження. За процес створення емоцій відповідає мигдалевидне тіло і це дуже древній механізм, давнішій, ніж здатність мислити.

Поділ емоцій на хороші і погані типовий, але дуже нелогічний. Бо кожна емоція просто має свою функцію. До прикладу, емоція страху захищає нас від певних небезпек і допомагає нам виживати. Емоція огиди дозволяє нам не їсти того, що є токсичним, це дуже важливо для маленьких дітей. А на ментальному рівні також і для дорослих – коли ми відчуваємо огиду до конкретних стосунків, які є для нас токсичними.

Add a comment

Читати далі: ЕМОЦІЇ НЕ МОЖУТЬ БУТИ ГРІХОМ, БО ВОНИ СТВОРЕНІ БОГОМ

   

Подка за підтримку проєкту – «Зерна правди!»

Вівторок, 31 серпня 2021, 09:28

og_image_uk-2dfe7a2dТисячі вірян УГКЦ стали благодійниками творення основної експозиції Музею Голодомору Шановні благодійники кампанії Блаженнішого Святослава на платформі «Зерна правди»!!

Міжнародний благодійний Фонд Музею Голодомору щиро вдячний кожному з вас, хто приєднується до команди підтримки проєкту та робить його можливим: здійснюючи благодійні внески, підтримуючи нас інформаційно.

Add a comment

Читати далі: Подка за підтримку проєкту – «Зерна правди!»

 

Ноель Курран про роль громадського мовлення та журналістики в час пандемії

Субота, 10 липня 2021, 10:09

cq5dam.thumbnail.cropped.750.422В інтерв’ю для Ватиканських медіа Генеральний Директор Європейської спілки радіомовлення і телебачення (ЄСРТ) вказав на основні виклики, що стоять перед журналістами в сучасному суспільстві, та поділився своїми думками про роль громадського мовлення у забезпеченні громадськості якісною інформацією під час пандемії.

Add a comment

Читати далі: Ноель Курран про роль громадського мовлення та журналістики в час пандемії

   

Сторінка 1 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/