Головна

Спільнота

Українці не цінять свою незалежність і бояться свободи, - Патріарх Любомир (Гузар)

Субота, 06 серпня 2011, 11:37

huzar_portret02_w2.jpgУкраїнці не цінять достатньо і не вміють користуватися даром незалежності своєї держави, а свободи бояться, оскільки не хочуть приймати відповідальності, яка тісно пов’язана з нею. Таку думку в спеціальному інтерв’ю для РІСУ висловив колишній Глава УГКЦ Патріарх Любомир (Гузар).

«Мені здається, що ми не користаємо достатньо із того дару незалежності. Бо незалежність народу, держави - то приблизно так само, як незалежність особи, - сказав, зокрема, владика Любомир. - Людина повинна бути свобідною, щоби бути собою. Господь Бог дає нам це і каже: "Якщо будете сповняти мій закон, що Бог дав ще на горі Синай (а пізніше Ісус Христос поширив це в Нагірній проповіді), якщо будете це робити, то будете свобідними, будете вільними". Не знаю, чи ми достатньо вміємо цінувати свободу. Бо свобода – це не робити, що тобі хочеться, не сваволя. Свобода – це могти робити добро, щоби бути свобідним. Хто сповняє волю і закон Божий - той свобідний, не є зв’язаний, не є поневолений».

Add a comment

Читати далі: Українці не цінять свою незалежність і бояться свободи, - Патріарх Любомир (Гузар)

 

Чинна українська влада та УПЦ МП розхитують міжрелігійну ситуацію в Україні

Субота, 16 липня 2011, 23:27

Московська церква в Україні дуже часто наголошує, що вона є найбільшою конфесією у нашій державі. Але реальних підтверджень таким заявам нема. Дані держслужб повністю спростовують цей міф.  Що більше, Україна є багатоконфесійною державою, в якій жодну з конфесій не можливо окреслити як переважаючу. Звісно, тут необхідно враховувати факт, що властиво Московський патріархат стрімко втрачає свої позиції на Сході країни на користь протестантських деномінацій. Можливо, усвідомлення цього і спонукає Московську церкву до супертісної співпраці з теперішньою державною владою, яка виявляє величезну прихильність до цієї деномінації.

Add a comment

Читати далі: Чинна українська влада та УПЦ МП розхитують міжрелігійну ситуацію в Україні

 

«В Україні відбувається ідеологічна зачистка молодіжних організацій і рухів», - Блаженніший Святослав на зустрічі із головами молодіжних комісій

Понеділок, 13 червня 2011, 12:50

Наша Церква опрацьовує стратегію до 2020 року, - наголосив на зустрічі голів молодіжних комісій Блаженніший Святослав, яка відбулася 10 червня 2011 р. у залі засідань Львівської архиєпархії.

Завдання Синоду

На початку зустрічі Глава Церкви повідомив, що попередній Синод визначив групу єпископів, які створили групу №1. Ця група думала над тим, якою ми хочемо бачити нашу Церкву. У цю групу, серед інших, також був включений і Блаженніший Святослав і вона мала випрацювати стратегію розвитку до 2020 р.

Add a comment

Читати далі: «В Україні відбувається ідеологічна зачистка молодіжних організацій і рухів», - Блаженніший Святослав на зустрічі із головами молодіжних комісій

   

ВІЗІЇ ДЛЯ ЦЕРКВИ І НАЦІЇ

Вівторок, 07 червня 2011, 22:13

У чималій творчій спадщині теоретика консерватизму, видатного політичного діяча початку минулого сторіччя В. Липинського релігійно-церковна тематика посідає чільне місце. Відомий мислитель був переконаний, що релігія, інститут Церкви мають стати наріжним каменем духовного життя України як самостійної держави. Свої міркування щодо місця і ролі релігії та Церкви в суспільстві В. Липинський оформив у невеликій книжці «Релігія і церква в історії України», яка вперше побачила світ у 1925 році.

Add a comment

Читати далі: ВІЗІЇ ДЛЯ ЦЕРКВИ І НАЦІЇ

 

Новий головний в’язничний капелан України

П'ятниця, 22 квітня 2011, 09:48

О.Віктор Яценко священик української православної Церкви,  був вибраний головою правління української Міжконфесійної Християнської Місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі». Місія, утворена в 2001р. з ініціативи капеланів і керівництва кримінально-виконавчій служби,  є представництвом основної церкви України в справах релігійного служіння у в’язницях,  для координації діянь капеланів і співпраці з Державною пенітенціарної службою.

Від 2007 року головою правління місії протягом двох каденцій був представник римо-католицької церкви з м. Рівне отець Григорій Драус. Досягненням останніх років було проведення ряду професійних курсів для в’язничних священнослужителів з різних церков. Курси були проведені  Білоцерківським училищем підготовки персоналу кримінально-виконавчої служби.

Add a comment

Читати далі: Новий головний в’язничний капелан України

   

Сторінка 79 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/