Головна

Звернення Блаженнішого Святослава до синів і дочок українського народу в Україні та на поселеннях сущих і всіх людей доброї волі

Середа, 23 лютого 2022, 16:31

head-ugcc-22-02-2022Особистою відповідальністю та святим обов’язком громадян України сьогодні вважаємо захист рідної землі, нашої пам’яті та надії, нашого Богом дарованого права на існування. Захист Батьківщини – це наше природне право і наш громадянський обов’язок...

Дорогі брати і сестри,

визнання президентом Російської Федерації «незалежності та суверенітету» самопроголошених ЛНР і ДНР створює серйозні виклики та загрози для міжнародної спільноти і міжнародного права, на основі якого сьогодні існують та взаємодіють народи та їхні держави. Завдано непоправної шкоди самій логіці міждержавних відносин, що покликані забезпечувати мир і справедливий устрій суспільств, верховенство закону, підзвітність влади, захист людини, її життя та природних прав. Сьогодні все людство опинилося в небезпеці того, що право сильного нав’язуватиме себе кожному, нехтуючи силу права.

Add a comment

Читати далі: Звернення Блаженнішого Святослава до синів і дочок українського народу в Україні та на поселеннях сущих і всіх людей доброї волі

 

«Свідомість, що Бог вірить у мене, допомагає мені жити»: Інтерв'ю з владикою Венедиктом Алексійчуком

Середа, 27 жовтня 2021, 15:21

vl-venedykt-27-10-2021-1Люди дедалі частіше ставлять собі питання: чому, навіщо, куди?.. Але всі їх можна об’єднати в одне – як стати щасливим у житті? Де заховане те омріяне щастя і як його знайти, про це ми поговорили в інтерв’ю з великим духовним мотиватором – владикою Венедиктом Алексійчуком, єпископом Чиказької єпархії УГКЦ.

– Владико, як би ви могли описати відчуття щастя?

Add a comment

Читати далі: «Свідомість, що Бог вірить у мене, допомагає мені жити»: Інтерв'ю з владикою Венедиктом Алексійчуком

 

Покров Пресвятої Богородиці

Четвер, 14 жовтня 2021, 13:15

386432_640Лк. 10, 32-48, 11, 27-28.

Захорони нас від усякого лиха і лютих напастей

Свято Покрови Пресвятої Богородиці можна впевнено назвати святом Марії – нашої духовної Матері. Сьогоднішнє свято вказує на важливу рису її духовного материнства – милосердя. Церква називає Марію Матір’ю милосердя. Сьогодні Церква звертається до Неї такими словами: „Пречиста Богородице! Ти для скорботних – велика заступниця, негайна помічнице, спасіння та підпора людства, море ласки, джерело Божої мудрости, покров для світу”. А пізніше додає: „Тому покровом своєї милости покрий Церкву і ввесь народ”.

Add a comment

Читати далі: Покров Пресвятої Богородиці

   

Катехизм для молоді «Ми йдемо з Христом» COVID-19 Владика Венедикт Алексійчук: «Це парадокс нашого життя – цінувати близьких тоді, коли втрачаємо. Треба жити тут і тепер»

Субота, 02 жовтня 2021, 13:28

vl-venedykt-aleksiychuk-2021-2Пропонуємо вашій увазі другу частину інтерв’ю з владикою Венедиктом Алексійчуком, єпископом Чиказької єпархії УГКЦ, про пошук щастя в житті людини.

– Владико, наше українське суспільство на загал досі не може прийняти чиюсь інакшість. Скажімо, якщо в родині є незаміжня дівчина у відповідних літах, то найближчі родичі часто готові зацькувати її, а чого це ти собі когось не знайдеш, а коли ти думаєш дитину родити?! Тим самим роблячи цю особу часто просто нещасною…

Add a comment

Читати далі: Катехизм для молоді «Ми йдемо з Христом» COVID-19 Владика Венедикт Алексійчук: «Це парадокс нашого життя – цінувати близьких тоді, коли втрачаємо. Треба жити тут і тепер»

 

Молодь УГКЦ отримала Катехизм «Ми йдемо з Христом», який дає чесні відповіді на важливі запитання

П'ятниця, 09 липня 2021, 10:04

3598745628 червня у приміщенні Львівської Духовної Семінарії Святого Духа (м. Львів, вул. Хуторівка, 35) Глава УГКЦ Патріарх Святослав проголосив Катехизм для молоді «Ми йдемо з Христом». Праця над ним тривала вісім років, відразу після презентації  основного Катехизму "Христос - наша Пасха". Тоді з ініціативою створення молодіжного Катехизму виступив Патріарх Святослав.

Add a comment

Читати далі: Молодь УГКЦ отримала Катехизм «Ми йдемо з Христом», який дає чесні відповіді на важливі запитання

   

Сторінка 2 з 82

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/