Головна

Папа: революція ніжності – неочікуваний спосіб чинити справедливість

Середа, 19 січня 2022, 14:00

cq5dam.thumbnail.cropped.750.422У черговому повчанні про святого Йосифа Папа Франциск наголосив на близькості Бога до людини, Який не лякається її гріхів, але готовий з ніжністю допомагати долати труднощі та надолужувати за помилки.

«Хоча Євангелії не наводять деталей про те, як він виконував своє батьківство, можемо бути впевненими у тому, що його стан “праведного” мужа перекладався також у виховання, дане Ісусові», – цим зауваженням Папа Франциск розпочав своє чергове повчання, присвячене постаті святого Йосифа. «Святий Йосиф як лагідний батько» – такою була тема загальної аудієнцію, що в середу, 19 січня 2022 р., відбулася в залі Павла VI у Ватикані.

Add a comment

Читати далі: Папа: революція ніжності – неочікуваний спосіб чинити справедливість

 

Різдвяне послання Блаженнішого Святослава

Понеділок, 03 січня 2022, 13:53

rizdvo-2019Святкуймо Різдво разом! Хоч би де ми були, творімо взаємною довірою наш сучасний Вифлеєм! Хто святкує в сімейному колі — то зі щирою радістю; хто змушений бути далеко від рідних — то з відчуттям духовної єдності; хто може прийти до храму — то з переживанням святої урочистості празника та в любові до Христа, який дає себе нам як духовну поживу на знак, що Він вірить у нас; хто бере участь у святкових богослужіннях онлайн — то в благословенній тузі за братами і сестрами в Христі. Ділімося одне з одним різдвяною радістю — хто як може! Хай скрізь лунає традиційна українська коляда!

Add a comment

Читати далі: Різдвяне послання Блаженнішого Святослава

 

Різдвяне послання «Urbi et Orbi» 2021 Папи Франциска

Понеділок, 27 грудня 2021, 10:34

maxresdefaultДорогі браття й сестри, благодатного Різдва!

Слово Боже, що створило світ і надало сенс історії та мандрівці людини, стало тілом і оселилося між нами. Явилося немов шепіт, немов подих легкого вітру, щоби наповнити здивуванням серце кожного чоловіка та жінки, що відкривається на таїнство.

Add a comment

Читати далі: Різдвяне послання «Urbi et Orbi» 2021 Папи Франциска

   

«Сім’я покликана стати колискою екологічної культури»: 14 важливих думок зі Звернення щодо екологічної ситуації

Четвер, 09 грудня 2021, 22:47

environment-education-day-conceptСаме в сім’ї маємо засвоїти, як правильно використовувати речі, дбати про чистоту і порядок, з повагою ставитися до місцевої екосистеми, навчитися азів енергоефективності, сталого споживання та дружнього ставлення до природи. Цією та іншими цінними думками діляться владики Архиєрейського Синоду УГКЦ у своєму Зверненні щодо екологічної ситуації в Україні.

Add a comment

Читати далі: «Сім’я покликана стати колискою екологічної культури»: 14 важливих думок зі Звернення щодо екологічної ситуації

 

Папа: Щоб Дух любові переміг наш опір та вчинив нас будівничими сопричастя

Понеділок, 06 грудня 2021, 21:34

cq5dam.thumbnail.cropped.750.422Не можемо свідчити Євангельську згоду, якщо ми, християни, досі залишаємося поділеними, не можемо звіщати любов Христа, Який поєднує людей, коли ми ще не поєдналися між собою. Про це говорив Папа Франциск, зустрічаючись із Предстоятелем Елладської Православної Церкви, зазначаючи, що Святий Дух спонукає нас до братерства, а тому не слід боятися одні одних, але допомагати одні одним покланятися Богові та служити ближньому.

Add a comment

Читати далі: Папа: Щоб Дух любові переміг наш опір та вчинив нас будівничими сопричастя

   

Сторінка 5 з 103

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/