Головна

Спільна екуменічна молитва за благополуччя України

Понеділок, 06 липня 2009, 23:40

2 липня 2009 року у Київському національному будинку органної та камерної музики України відбулася спільна молитва за благополуччя України, яку організувало Українське біблійне товариство. У вступному слові Григорій Комендант, президент Українського біблійного товариства (християнська неконфесійна спілка, що займається перекладом та розповсюдженням Біблії та її окремих книг в Україні), закликав до молитви християн різних конфесій.

Add a comment

Читати далі: Спільна екуменічна молитва за благополуччя України

 

В очікуванні третьої енцикліки Папи: чи і яким чином повинна говорити Церква про соціальні питання?

Понеділок, 06 липня 2009, 23:31

У вівторок, 7 липня 2009 р., буде оприлюднена третя енцикліка Вселенського Архиєрея Венедикта XVI, присвячена соціальним питанням. Як розповідав сам Святіший Отець, процес її приготування був тривалим і непростим, зважаючи й на актуальні проблеми, з якими зустрілося людство і на які очікує відповіді з боку Церкви. Протягом кількох останніх місяців, при різних нагодах, сам Папа Венедикт XVI зазначав, якими будуть її основні теми.

Add a comment

Читати далі: В очікуванні третьої енцикліки Папи: чи і яким чином повинна говорити Церква про соціальні питання?

 

Звернення Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ щодо ситуації українських трудових емігрантів

Понеділок, 06 липня 2009, 23:26

Високодостойний Пане Президенте!
Високодостойний Пане Голово Верховної Ради!
Високодостойна Пані Прем'єр-Міністр!
Високоповажні керівники парламентських фракцій!

Ми, єпископи Української Греко-Католицької Церкви, звертаємося до Вас у справі, яка турбує не тільки нас і мільйони наших вірних, а й ціле українське суспільство. Йдеться про новітню трудову еміграцію. Це явище саме в собі могло би бути нейтральним, але, на превеликий жаль, стало трагічним для багатьох з тих, хто через невідрадні економічні обставини в рідній країні почувався змушеним шукати розв'язок у чужих країнах, виставляючи себе на великі небезпеки, щоб рятувати своїх найближчих і найдорожчих людей в Україні. Це факт, який ми повинні брати до уваги.

Add a comment

Читати далі: Звернення Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ щодо ситуації українських трудових емігрантів

   

Про Сорок п’яту сесію Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ

Понеділок, 06 липня 2009, 23:24

29 червня - 1 липня 2009 року у місті Новояворівську Львівської області, у приміщенні Молодіжного реколекційного духовного центру ім. митр. Андрея та архим. Климентія братів Шептицьких, відбулася Сорок п'ята сесія Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви. На сесійних засіданнях було 18 членів Митрополичого Синоду. Уперше в сані єпископа взяв участь Преосвященний Владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії.

Add a comment

Читати далі: Про Сорок п’яту сесію Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ

 

Традиційна проща до Пуху

Понеділок, 06 липня 2009, 22:51

Напередодні Дня Всіх святих українського народу у минулу суботу відбулася IV проща до мощей блаженної Едігни з благословення Апостольського Екзарха Німеччини і Скандинавії Петра Крика. Під час подорожі прочани поклонилися до мощей блаженної Едігни, зустрілися із головою громадської організації «Товариство Едігна» Едігною Келлерманн,  а  також відслужили Божественну літургію. Add a comment

Читати далі: Традиційна проща до Пуху

   

Сторінка 91 з 103

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/