Головна

Католицька Церква прагне причинитися до повернення повної єдності. Папа Венедикт XVI під час зустрічі з делегацією Константинопольського Патріархату

Неділя, 28 червня 2009, 23:10

В суботу, 27 червня 2009 р., Папа Венедикт XVI прийняв православну делегацію Константинопольського Патріархату, яка прибула до Риму, щоб взяти участь у святкуваннях з нагоди празника святих Апостолів Петра і Павла. Варто також згадати, що делегація Апостольської Столиці щороку бере участь у святкуваннях празника святого Апостола Андрія у Стамбульському районі Фанар, де знаходиться резиденція Константинопольського Патріарха.

Add a comment

Читати далі: Католицька Церква прагне причинитися до повернення повної єдності. Папа Венедикт XVI під час зустрічі з делегацією Константинопольського Патріархату

 

Єпископська хіротонія владики Йосифа Міляна

Неділя, 21 червня 2009, 23:34

Слава  Ісусу Христу!

Парафіяни церкви св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі щиро вітають рукоположеного єпископа Йосифа Міляна.

Хай Бог веде Вас своєю дорогою правди. Осяює шлях Великого служіння. Дарує лаку і скріплює Віру, Надію та Любов.

P.S. 18 червня 2009 р., у Києві, в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ, відбулася єпископська хіротонія владики Йосифа Міляна, СУ, Єпископа-помічника Київської архиєпархії УГКЦ. Це було особливе свято.

Add a comment

Читати далі: Єпископська хіротонія владики Йосифа Міляна

 

Не прийшли, а повернулися!

Субота, 20 червня 2009, 11:00


Такими словами можна окреслити подію, яка відбулася у четвер, 18 червня 2009 року, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві. У цей день було здійснено єпископську хіротонію Владики Йосифа (Міляна), Єпископа-помічника Київської архиєпархії. Ці єпископські свячення, які вперше у новітній історії нашої Церкви відбулися у Києві, стали своєрідним містком із подіями, які відбувалися у столиці нашої держави чотириста років тому. Адже саме Київський Митрополит Михайло (Рогоза) ініціював та спільно із Синодом Єпископів Київської Митрополії прийняв рішення про відновлення єдності Української Церкви з Римським Апостольським Престолом, забезпечивши при цьому збереження східної християнської традиції і власної церковної та етно-культурної самобутності.

Add a comment

Читати далі: Не прийшли, а повернулися!

   

Лист Папи Венедикта XVI до священиків світу з нагоди Року Священства (підсумок)

Субота, 20 червня 2009, 10:57

Рік, щоб «поширювати старання внутрішнього оновлення всіх священиків задля їхнього сильнішого і переконливішого євангельського свідчення у сучасному світі». Такі побажання висловлює Папа Венедикт XVI у листі, скерованому до співбратів у священстві з нагоди Року Священства, який розпочинається 19 червня, в урочистість Найсвятішого Ісусового Серця, День молитви за освячення священиків. Цей почин Святіший Отець запропонував з нагоди 150 річниці переходу до вічності святого Жана Марії Віянея, небесного покровителя парохів, який упокоївся 4 серпня 1859 року. Лист предствляє священикам всього світу простий і конкретний приклад Святого Пароха з Арсу.

Add a comment

Читати далі: Лист Папи Венедикта XVI до священиків світу з нагоди Року Священства (підсумок)

 

Глава УГКЦ взяв участь у Міжнародній конференції «Юридичний вимір в’язничного служіння»

Вівторок, 09 червня 2009, 11:53

6 червня 2009 року у Києві Українська Греко-Католицька Церква у співпраці з Державним департаментом України з питань виконання покарань, Міжнародною католицькою комісією в'язничної душпастирської опіки (ICCPPC) та Християнською міжконфесійною місією тюремного служіння провела Міжнародну конференцію "Юридичний вимір в'язничного служіння". Серед учасників конференції щодо стану законодавства європейських країн для забезпечення гуманізації у пенітенціарній сфері були присутні керівництво Держдепартаменту, члени громадської ради Держдепартаменту, представники пенітенціарного душпастирства європейських країн, члени правління Християнської міжконфесійної місії, юристи.

Add a comment

Читати далі: Глава УГКЦ взяв участь у Міжнародній конференції «Юридичний вимір в’язничного служіння»

   

Сторінка 92 з 103

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/