Головна

Мама і син з Христом

Ніна Марчненко любила приходити молитись на Аскольдову Могилу і часто  недільну Божественну Літургію молилась в Патріаршому Соборі Воскресіння Христового в Києві. Тим вона свідчила, що є християнкою не розділеною конфесіями.

Її розповіді про свого сина і продовження його життя у ній у мамі, робили її святою. Мужні і світлі очі світились любов’ю і прощенням.

Запам’яталась розповідь про привезені яблука з України для Валерія, який був тяжко хворий і прагнула хоч свіжістю яблука полегшити його страждання.

Але молодий тюремщик не прийняв передачу з яблуками, не положено. І благання материнські не помогли.

Це розказувала пані Ніна на свято Преображення Господнього, коли приходила на Аскольдову Могилу святити яблука.

Тому кожен рік на Спаса ми збираємо і святимо яблука для Валерія Марченка і несемо для жінок у Лук’янівську тюрму.

Тепер це будуть яблука пам’яті мами і сина. Сина якого розіп’яли за любов до України і мами яка перенесла всі страждання і болі свого сина і свого народу.

Вірю, що наша громада не забуде ці світлі постаті мами і сина.

Кожного разу згадаємо на Спаса в молитві вічної пам’яті і зберемо і освятимо яблука життя і радості і утвердження волі щастя України.

Очі материнські мене оберігають і пам’яттю супроводжують моє, ще Богом дане земне буття, що не забути і бути вдячним тим, що з любові за кожного віддали найдорожче.

Молитвою пам’яті іер. Ігор.

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/