Головна

Слово від Редакції

Слава Ісусу Христу!

Дорогі читачі, наші волонтери, наші дорогі парафіяни, небайдужі до ширення слова Божого на парафіяльному сайті. Наші оновлені сайти стараються широко подати інформацію про релігійне, культурне життя не тільки парафії, але й нашої греко-католицької церкви і християнства загалом. Ми знову шукаємо людей, які мають журналістський талант, які хочуть бути учасниками ширення слова Божого в інтернеті.

Цей місяць листопад наповнений багатьма подіями духовного молитовного життя парафії. Найперше це місяць священномученика Йосафата Кунцевича. Продовж місяця ми молебнем згадуємо про святого мученика українського народу з Волині і просимо про його заступництва для усіх нас.

 

 

У листопаді ми згадуємо і 75 річницю голодомору і молимося за всіх наших братів та сестер, які були заморені, знищенні голодом. Цей геноцид є свідомим знищенням української нації. Ми вдячні, що президент України Віктор Ющенко робить все для того, щоб світ знав про нашу трагедію. І найперше, що кожен із нас відновив свою пам'ять про трагедію минулого і став творцем нашого майбутнього. У передостанню суботу 20 листопада ми стали учасниками відкриття пам'ятника голодомору. Ця свічка-меморіал, запалена на печерських, пагорбах буде освітлювати наше християнське майбутнє. Наша молодь у Калинову гаю запалила 75 лампадок у пам'ять заморених голодом.

Цього місяця ми молилися про заступництво блаженної Йосафати Гордашевської, яка є засновницею сестер служебниць непорочної Діви Марії. Ця українська дівчина, львів'янка, дитина добрих українських батьків, вихована у вірі Христа, стала знаряддям у божих руках, щоб від неї почався початок величного згромадження, яке служить Богові і людям у цілому світі. Парафіяни мали можливість молитись перед образом блаженної Йосафати з її мощами, і просити її заступництва. Сестри служебниці Анастасія і Стефанія розказували нам про життя блаженної Йосафати, про її приклад служіння і несення тяжкого хреста всього нашого народу. Ми віримо, що вона є нашою заступницею і заступницею перед Господом.

У цьому місяці випав перший сніг, вдарили перші морози, майже прийшла до нас зима, але й зі зимою приступили до нас великі економічні труднощі, які торкаються кожної української родини. Всесвітня економічна криза застукала до кожного з нас. Молімося і просімо Божої милості і мудрості для тих, кому доручено приймати рішення і бути владою. Від їхніх дій і порозуміння може багато дечого змінитись, але покладаємося не на людей а на Бога, щоб всіх Він нас благословив. Бажаю, щоби з початком різдвяного посту всі ми приготувались до народження Спасителя нашого. І якими б не були труднощі, що нас очікують, коли з нами Бог, ми все звершимо і все зможемо. Кріпімося.

Ваш відданий у Христі

ієрей Ігор-Ілля Онишкевич

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/